Viola Ágoston

viola agoston

Autószerelő mester

Viola Ágoston autószerelő mester, a Viola Autószerviz Kft. ügyvezetője Viola Ágoston gépészmérnök és Deák Erzsébet vecsési OTP munkatárs gyermekeként 1956. május 12-én Budapesten született. Édesapja az egykori VIZÉP Vecsési Üzemegységének volt a köztiszteletben álló igazgatója. Általános iskolai tanulmányait - német fakultációval - Vecsésen a Martinovics Ignác Általános Iskolában végezte, majd két évig a Petőfi téri Gimnáziumba járt. 1974-ben Monoron a József Attila Gimnáziumban érettségizett. Gimnáziumi évei alatt tanulmányt írt a Volvo gépkocsikról, mint biztonsági autókról, és az ILO motorokról, amit egy levélben szakmailag is elismert a Volvo cég. 1976-ban Budapesten a Bánki Donát Ipari Szakmunkásképző Intézetben autószerelő szakmunkásvizsgát tett.

1976-78 között a Volán TEFU autószerelője, majd 1978-82 között a Vízügyi Építőipari Vállalat Központi Gépjavító Üzemében szerelőként dolgozott. 1981-ben az autószerelő szakmában mestervizsgát tett. 1982-ben autószerelő kisiparos lett Vecsésen. 1990-94 és 1998-2002 között két választási ciklusban a Vecsés Nagyközségi Önkormányzat mellett működő Gazdasági Bizottság külsős tagja volt. Vecsésen a helyi sajtóban a vecsési Ipartestület munkájáról, a vállalkozókat terhelő adókról, kedvezményekről jelentek meg írásai.

Az egykori Alkotó ifjúság pályázatokon motormetszetével III. helyet, a Volán szakmai versenyén II. helyet ért el, és megkapta a Szakma Ifjú Mestere címet. Tagja, majd 1991-2003 között elnöke, s azóta pedig tiszteletbeli örökös elnöke a Vecsési Ipartestületnek. Felesége Violáné Labancz Valéria 1982-től műhímző iparosként tevékenykedik. Számtalan állami megrendelést kapott és a miniszterelnökség ajándéktárgyaként zászlói, pecsétjei, országzászlói, hímzései ma már a világ minden részén megtalálhatók. Az országzászlói New Yorktól Ausztráliáig, Erdélytől a Felvidékig, Svédországtól Új Zélandig a világ magyarságának szimbólumai. Lányával és férjével alakították meg a Baby Line Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaságot, melynek keretében csecsemőruhák és gyermekruhák készítésére varrodát létesítettek Vecsésen. Az egyedi tervezésű és műhímzéses díszítésű gyermekruhák közkedveltek a hazai és külföldi piacokon, és számos kiállításon, termékbemutatón, kamarai rendezvényen kaptak elismeréseket. A ’Baba első ruhatára’ nevű kollekciójuk Magyar Termék Nagydíjat kapott és a lányuk Viola Kalina Beáta a legfiatalabb ruhatervezőnek járó elismerést kapott. A gyermekruházati műhely felszerelésére felvett 15 millió forint svájci frank alapú kölcsön törlesztő részletei azonban 2013-ra oly mértékben megnőttek, hogy a Kossuth Rádióban Vasárnapi Újság c. műsorában elhangzott riport szerint, forráshiány miatt a varroda átmeneti bezárására kényszerültek.

Labanc Valériával kötött házasságából nem született közös gyermekük, nevelt gyermekük: Kalina Beáta (1972), akitől van már két unokájuk: Lotti és Kitti.  Kedvenc időtöltése a motorozás és a kertészkedés.

(2220 Vecsés Mária u.) 1911. július 25-én született Budapesten és Vecsésen hunyt el 2001. szeptember 11-én. Híres pedagógus családból származott. Édesapja Kiss Márton tanító és édesanyja Csorba Ida tanítónő, aki Táncsics Mihály unokája volt. Gyermekkorától Vecsésen élt és ő is tanító lett. A Falusi Általános Iskolában öt évtizeden át tanított, és gyermekek ezreit nevelte tisztességre, becsületre, hazaszeretetre. Áldozatos munkáját Vecsés Nagyközség Önkormányzata 1994-ben Vecsés Díszpolgára cím adományozásával ismerte el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!



catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi