Könyvajánló

covers 305145

Katja Millay: Nyugalom tengere

Aki azt hiszi, hogy egy egyszerű romantikus ifjúsági könyvet tart a kezében, azt meglepetés érheti, mivel téma komoly, a történet felejthetetlen. A két főszereplő élete nehézséggel teli. Nastya egy tragédia következtében mindent maga mögött hagyva próbál új életet kezdeni, Josh pedig próbál megbirkózni a magány okozta fájdalommal. Kettejük közt vonzalom alakul ki, ám a Nastya múltja miatti kétely azonban éket ver közéjük.

A kérdés, hogy miként találnak vissza egymáshoz miután minden kiderül. Jól kidolgozott karakterek, szerethető mellékszereplők, gördülékeny történetvezetés és egy mindenkit elgondolkodtató befejezés jellemzi ezt a könyvet.

covers 251508

Tammara Webber: Egyszeregy

Két fiatal sorsa összekapcsolódik egy váratlan éjszakán. A fiú a lány megmentőjévé válik. A lány bizalmatlan, a fiú sebzett. Szerelem alakul ki közöttük, de a jelen történései és a fájdalmas múlt az elszakadásukkal fenyeget. Túléli-e a szerelmük a megpróbáltatásokat és beteljesülhet végre a boldogságuk?

Szerethető karakterek, hétköznapi kérdések, fordulatos történetvezetés, komoly mondanivaló jellemzi ezt a könyvet.

 

877607 5

Oravecz Nóra: Összekötve

A könyvet a legjobban mottójával tudnám jellemezni:

”Össze vagyunk kötve, ha akarjuk, ha nem. Láthatatlan szálakkal, de mindig kapcsolódunk egymás életéhez.”

Az egész könyv alapja a kötődésre épül. Kloé élete tökéletes, csak a szerelem hiányzik belőle. Amikor megismerni Benit az egész élete egy csapásra megváltozik.  Váratlan kötelék alakul ki közöttük, amire még ő sem számított. Másképp kezdi látni mind önmagát, mind a világot. Egy váratlan fordulat azonban próbára teszi a közöttük kialakult kapcsolatot. Vajon kiállják a próbát, amit az élet állított eléjük? Egy fordulatokban gazdag történet, ami gondolkodásra készteti az olvasót.

3465047 5

Nermin Bezmen: Szerelemben, háborúban

A könyv egy igaz történetből született. Az írónő saját és környezete emlékeit osztja meg az olvasóval a háború időszakáról, amelyet egy gyönyörű szerelem alakulásán keresztül mutat be. Aki a Szulejmán sorozatot szerette, annak ez a könyv sem maradhat ki a sorból.

A könyvből ugyanezzel a címmel sorozat is készült. Egy összejövetelen találkozik a török Szejt, és az orosz Sura. Első látásra egymásba szeretnek. A háború viszontagságai és a szerelmük ellenzőinek ármánykodásai között próbálják megőrizni az erős köteléket, ami közöttük kialakult. A kérdés: sikerül-e?

vukesasimaboruek

Ifj. Fekete István: Vuk és a simabőrűek

Az idősebbik Fekete István történetét a fia – szintén Fekete István – folytatta. Az alaptörténeten nem ejtett sok változtatást, szinte azt is mondhatjuk, hogy a fia ott folytatta ahol az apa abba hagyta a cselekményt.

A Simabőrűek vadászát, Borsost immáron fővadőrré nevezték ki, aki fantasztikus csapdát állít a rókáknak. Azonban Vuk és társai túljárnak ismét a vadászok eszén még akkor is, ha ez a nagyszerű csapda működésbe is lép.

Olvasói ajánlás

metro2033

Dmitry Glukhovsky: METRO 2033

 

Az egész világ romokban, az emberiség majdnem teljesen elpusztult. Moszka szellemvárossá változott, megmérgezte a radioaktív sugárzás és szörnyek népesítik be. Az életbe maradt kevés ember a moszkvai metróban bújik meg a föld legnagyobb atombombabiztos óvóhelyén. Artyomnak az egész metróhálózaton át kell jutnia, hogy megmentse állomását a veszedelemtől vagy talán az egész megmaradt emberiséget.

Olvasói ajánlás

 

feketelobogo

Oliver Bowden: Fekete lobogó

A kalózkodás aranykorában játszódik ez a regény, amikor csábít az Újvilág. Edward Kenway elkényeztetett fia képtelen ellenálni a nyílt tengernek az aranynak és a kalandos életnek.

 Amikor a családi gazdaságot megtámadják, kapa kap a lehetőségen és megszökik nemsokkal ezután a kor legrettegetteb kalózai között emlegetik a nevét. A mohóság, a becsvágy és az árulás üldözi, amikor egy megdöbbentő bizonyíték nyomára bukkan ami minden számára kedves dolgot elpusztít. Ekkor utat enged a kegyetlen megtorlásnak, így belesodródik az Orgyilkosok és a Templomosok között fennálló évszázados küzdelembe.

Olvasói ajánlás

pielete

Yann Martell: Pi élete

Pi, vagyis Patel egy különös fiú, egyrészt a neve miatt másrészt hogy egy állatkertben lakik. Ennek az állatkertnek apja a vezetője, de azonban nem jövedelmező.

Eladják az állatokat, egy részüket magukkal viszik Kanadába a Cimcum nevű teherhajón. A hajó egyik éjszaka elsüllyed a Csendes-óceán kellős közepén. Az egyetlen túlélő Pi Patel , valamint egy mentőcsónak rakományra való állat. Közöttük egy zebra, egy orángután, egy hiéna és egy bengáli tigris! Kezdetét veszi Pi több mint kétszáz napos túlélése…

Olvasói ajánlás

halalkura

James Dashner: Halálkúra

A Tűzpróba trilógia után nincs vége küzdelmeknek. Thomas, a történet főhőse biztos benne hogy nem bízhat a VESZETT-ben. Most végre Thomas és társai visszakaphatják az emlékeiket és sikerül végre hajtaniuk igazi küldetésüket. Elvárják tőlük, hogy létre hozzák az emberiséget veszélyeztető halálos vírus ellenszerét.

A VESZETT vezetői ismét hazugságokkal akarják behálózni, mert az igazság jóval félelmetesebb, mint azt Thomas gondolta volna. A csapat újabb kalandra szánja rá magát hogy megtudják a VESZETT által rejtegetett legnagyobb titkokat. Kalandjaik során profi fejvadászokkal kell megküzdeniük, majd egy titkos szervezet csap le rájuk. Vajon milyen árat kell fizetniük azért, hogy a kezükbe vegyék sorsukat? Túlélheti-e közülük bárki a Halálkúrát?

Olvasói ajánlás

fosztogatok

Anders Rydell: Fosztogatók

Néhány nappal Németország második világháborús megadása után a szövetséges csapatok egy kis német falu sóbányájában hihetetlen műkincsekre bukkantak. A világ számos nagy ívű művész remekműveit tárták a nyilvánosság szeme elé.

A második világégés alatt a nemzet szocialista katonák több tízezer műkincset és antik tárgyat raboltak el. Az ellopott tárgyak azon része, amely nem szegült ellen a nácik fajelméletének azokat Hitler személyes Führer múzeumába kívánták kiállítani. A többi alkotást viszont külföldi valutára cserélték.
A 20. század második felében több kincs is felbukkant az eltűntnek vélt tárgyak közül. De még így is több tízezer rejtőzhet a világ számos titkos helyén.

Olvasói ajánlás

covers 299267

Stephen King: Joyland


 A történet főszereplője Devin Jones (Jonessy), aki ma már idősfejjel beszéli el a fiatalkori történetét, amelyben megismerteti velünk számtalan élményét, problémáit a fiatalságának betudva azt.

 Az egyetemista korszakáról beszámoló és az akkortájt megéléshez szükséges eszközökről számol be e különös műnek segítségével. Leírja a szerelmi bánatát, amelyet az első szerelmének Wendynek tudhat be, és hogy a joylandi munkával milyen módon próbált boldogulni és fenntartani magát e nyári munka segítségével és sikerült tapasztalatot szereznie a munka meglehetősen nehéz ám gyönyörű világában.

 Ajánlani tudom ezt az alkotást minden olvasni vágyó és kedvelő ember számára.

Olvasói ajánlás

King A Hosszu Meneteles

Stephen King: A hosszú menetelés


 A cselekmény Amerikában játszódik, ahol diktatúra uralkodik, és az embereket különítmények hurcolják el.

 A tizenéves fiúk számára azonban adódik egy lehetőség ami nem más mint a hosszú menetelés, mely évente megrendezésre kerül. A hosszú menetelést egy futóversenyhez tudnám hasonlítani azonban itt van egy megadott átlagsebesség ami négy mérföld/óra és aki ezt a sebességet nem tudja tartani, vagy megáll az kap egy figyelmeztetést. Három figyelmeztetést lehet kapni, a  negyediknél a menetelőket kísérő katonák lelövik az adott személyt. A végén csak egy ember győzhet, aki hatalmas jutalmat kap. Akik szeretik a háborús vagy az éhezők viadalához hasonló történeteket annak ajánlom Stephen King  könyvét. 

Olvasói ajánlás

739339

Dragomán György: A fehér király


A regény a maga sodró és ragyogó nyelvfolyamával a tizenegy éves Dzsátá felnőtté válását beszéli el valahol a vasfüggöny mögött, valamikor a glásznoszty előtt.

 A főhős sok kiskamaszkori traumája egyetemes ? mint a zavarba ejtő érzelemhullámok az osztálytárs közelében, akinek olyan ?nagylányszaga? van -, míg mások fájdalmasan a diktatúrához kötődnek: apját kényszermunkára hurcolták, a Csernobil felől érkező radioaktív szél belerondít a fociedzésbe.

 A szerző egyben Beckett-szakértő is, és ez irányú tanulmányairól árulkodik például, ahogy érzelgéstől mentesen, kifejezéstelen tekintettel mered a rendkívüli képtelenségekre.

 

 

B339228

gróf Nádasdy Borbála: Zagolni zabad?


 Az egyik legnagyobb magyar arisztokrata család utódjaként Nádasdy Borbála három kötetes sorozatban meséli el személyes történetét olvasmányos formában.

 Az első kötet életének első tizenhét évéről szól. A háború utáni Magyarország romjai között megélt tizenhét év minden keserűségéről, boldogságáról. Egészen a kényszerű emigrációig, 1957-ig.

 "Egy az örök magyar emigrációból, s egy a kevesekből, aki több lett mindettől, miközben megőrizte önmagát." ? Ezt írja róla Bayer Zsolt. 

 A könyvből megismerhetjük a honvágy fájdalmát, az értékek megbecsülésének fontosságát. Egy olyan korszakba nyehretünk betekintést, melyről eddig csak a történelmi könyvekben olvashattunk. A történet segít megérteni, átérezni a korszak súlyát.

dtoth

D. Tóth Kriszta: Húszezer éjszaka


 Szeretethiány, hűtlenség, új élet reménye - D. Tóth Kriszta új regényében ismét a kapcsolatok vannak terítéken. 40 évesen rádöbbenhetsz, hogy nem az Igazi mellett éled mindennapjaidat? Mi történik, ha az életedbe valami váratlan megdöbbenés hatására olyat teszel, amit sohasem gondoltál volna azelőtt?
 Helga negyvenes éveiben döbben rá, hogy bár nem lehetne oka panaszra, a boldogság észrevétlenül kisétált az életéből. Mit tesz, hogy újra megtalálja? 
 A regényben kirajzolódik a válasz erre a nehéz kérdésre: hogyan legyünk újra boldogok?
 Az írónő bebizonyította, hogy saját boldogságunk elsősorban rajtunk múlik. Cselekedeteink határozzák meg mindennapjainkat, házasságunk működéséért pedig bárhonnan is nézzük, felelősek vagyunk.
 Ajánljuk ezt a regényt olyanoknak, akik szívesen tanulnak mások hibáiból, és Helgával egyetemben úgy érzik, kiveszett az izgalom életükből: rajtunk múlik!

 

coelhoh

Paulo Coelho: Házasságtörés


 Coelho eltér a tőle megszokott stílustól. A misztikum, az ezotéria háttérbe szorul, így azok is bátran kezükbe vehetik ezt a könyvet, akik nem jártasak a tőle megszokott világban. A szenvedély és szabadságvágy harcát láthatjuk kibontakozni Linda történetében: sikeres nő, szerető feleség és anya, de valami mégis nyomasztja. 
 Úgy érzi, valami nem megszokottat kell tennie, hogy kilábaljon depressziójából, melyet diagnosztizált magán. Míg más a biztonságos, nyugodt életre vágyik, addig Linda meglepődve szembesül vele, hogy ez nem okoz neki boldogságot. Vajon egy másik férfiben megtalálhatja, ami hiányzik az életéből?
 Élete sorsdöntő eseményekhez ér, és Coelho könyörtelen őszinteséggel írja le legbensőbb gondolatait, vágyait. Vajon ezek a vágyak hova vezetnek?

 Linda története sokunkat gondolkodásra késztethet: feladjuk-e, amiben eddig éltünk, vagy csak magunk által kreált problémák az okai a magány és az elhidegülés érzésének?

egernaploja

Ransom Riggs: Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei


 Mese vagy hátborzongató kaland? Valahol a kettő között: főhősünk egy átlagos fiatal, akit nagyapja történetekkel szórakoztatott gyerekkorában. Jacob élvezte nagyapa meséit, azonban egy idő után kezdi azt hinni, hogy akire felnéz, akit tisztel, talán paranoiás, és túlságosan beleéli magát történeteibe. Bekövetkezik egy váratlan tragédia, a nagyapja meghal. Jacob-ot nem hagyja nyugodni a gondolat, vajon miért vette ennyire komolyan azokat a meséket a nagyapja?
 Egy utazás, és máris egy másik világba kerül: apjával Wales déli partjai közelébe mennek, ahol nagyapja felnőtt. Megtalálja az árvaházat, ami sok-sok történetének adott helyszínt. Egyre furcsább dolgok történnek Jacob-bal, ő pedig elhatározza, kideríti az igazságot, mert nem nyugszik bele, hogy nagyapja öngyilkos lett. Vajon sikerül-e neki? Két világ között, a csoda és a valóság határán Jacob mindent megtesz azért, hogy megtudja az igazságot: talán a nagyapja meséi igazak voltak?

Egy fantáziadús történet, ami az olvasót is egy másik világba repíti. A könyv izgalmas fotókkal tárja elénk ezt a nem mindennapi történetet.

 

egernaploja

Bálint Ágnes: Egy egér naplója


Mesekönyv, nem csak gyerekeknek! Bálint Ágnes ismét egy szívhez szóló történetet írt, ezúttal egy egérkéről. A főszereplő, Templomárnyéki Egbert egy múzeumban nő fel, és egy nap nyakába veszi a világot.
Kalandjai során megismeri Eduárdot, akivel barátságot köt. Immár együtt fedezik fel a világot: élelmiszerfelügyelőként helyt állnak a helyi kisboltban, majd Egbertre rátalál a szerelem. A kiszemelt, Ellike isteni gyümölcstortát készít, de vajon mit érez Egbert iránt? Milyen kalandokat kell átvészelniük az egérkéknek, míg megismerik a világot, amelyben élünk?
Kitűnő olvasmány gyerekeknek esti mese gyanánt, de azok is bátran vegyék kezükbe, akiknek már nem a szüleik olvasnak esténként.

 

szerelmeslanyok

Jacquline Wilson: Szerelmes lányok


Egy tizenhárom éves lány, a két legjobb barátnője, a nagy szerelem, kínos helyzetek, csavaros fordulatok. Aki ismeri Jacquline Wilson könyveit, tudja, hogy ismét egy izgalmas, letehetetlen történettel áll szemben.
Tinédzserek és szerelem, mégsem egy egyszerű olvasmányról van szó. A történet bebizonyítja, hogy az érettség nem egyenlő a magassarkú cipővel, és nem mindig az iskola legmenőbb fiúja az igazi.
A négy kötetes sorozat első könyvét elsősorban olyan tinédzsereknek ajánljuk, akik szívesen pillantanak bele valaki más tapasztalataiba szerelem, barátság, iskola és család terén.

 

fryandlaurie

Hugh Laurie, Stephen Fry: Egy kis Fry és Laurie


Stephen Fry és Hugh Laurie neve nem ismeretlen a humor kedvelőinek: az azonos néven futó vígjátéksorozat hazánkban is sok nézőt vonz. Ez a könyv az első évad jobbnál jobb pillanatait gyűjti egy csokorba, a maga olykor abszurdba hajló, rövid gondolataival. Aki szereti az angol humort, és a könnyfakasztó nevetésrohamokat, annak kötelező olvasmány. Egy kis ízelítő:
Hugh: - Van még valami, amit az olvasónak tudnia kell, hogy maximális élvezetet meríthessen ezen oldalakból, Stephen?
Stephen: - Csak a szokásos: kérdezze meg kezelőorvosát és gyógyszerészét, töröljön le minden felületet benedvesített száraz ronggyal, és ne aludjon vasúti síneken. Ha betartja ezeket az alapvető, hétköznapi szabályokat, nincs más hátra, mint hogy lazítson. Rúgja le a cipőjét, bújjon kényelmes kimonóba, aztán menjen oda a pulthoz, és fizesse ki a könyvet.

(És nálunk még fizetned sem kell érte! :) )

 

coben

Harlan Coben: Bűnösnek nyilvánítva

 

Ha szereted a meglepetéseket, és az olyan könyveket, amiket nem lehet letenni, akkor Coben krimijét neked találták ki! Mesteri fordulatokkal tarkítva ismerhetjük meg Wendy Tynes esetét a pedofíliával vádolt Dan Mercer-rel.
Egy névtelen blogbejegyzéssel kezdődik minden, és a történetben nincs megállás: bár nem sikerült rábizonyítani a bűnösséget, Dan Mercer bűnös marad az emberek szemében, egészen haláláig, ami hamarosan be is következik.
Az emberek fellélegeznek, ám Wendy, az oknyomozó riporter magánakcióba kezd: különös összefüggéseket fedez fel Mercer múltjában, és egy 17 éves lánynak is nyoma vész. A gyanús események veszélyeket tartogatnak, ám főhősünk nem adja fel. Vajon milyen fordulatot tartogat ez a nem mindennapi történet? A könyvből kiderül!

 

 

 

1001nap

Peter Furtado: 1001 nap, amely átformálta a világot

Egy könyv, ami 1001 kérdésre választ ad: Peter Furtado műve végigvezet minket a világtörténelem emlékezetes, döntő eseményein, természeti katasztrófáin, egyszóval minden olyan pillanaton, ami nagyban szerepet játszott jelenleg helyzetünkben.
A szerző nem csak puszta tényeket vonultat fel, hanem magyarázatot, hátteret is ad egy-egy eseményhez. A szöveg bepillantást enged a történelem színfalai mögé, az illusztrációk pedig segítenek beleképzelni magunkat az aktuális történésbe.
Egészen az ősrobbanástól, Róma alapításán, Spartacus bukásán és a világháborúkon át, 2009-ig, Barack Obama elnök kinevezéséig követhetjük végig az események forgatagát.
Természetesen magyarországi események is helyet kaptak a világ átformálásában, hogy melyek azok, a könyvből kiderülnek. 960 oldal, mely választ ad sok kérdésre, ezek közül néhány: ki volt az első brit miniszterelnök? Miért volt olyan fontos esemény a rosette-i kő felfedezése? Melyik országban vehettek részt először nők a parlamenti választásokon? Mennyit fizetett Peter Minuit a bennszülötteknek Manhattan szigetéért?

 

Zalán Tibor: Királylányok könyve

/p>

?A Kék Hold Völgyében csillogóak, törékenyek voltak az éjszakák, mint a kristálypoharak. Franciska királykisasszony sóhajtozva nézte a holdat az égen, mely kéken árasztotta fényét a tájra. A királylány ismét sóhajtott. Állatok mozdultak meg mellette, egy oroszlán, egy medve és egy egér. Csak mozdultak, de nem ébredtek fel, aludtak tovább, az oroszlán hortyogott, a medve szuszogott, az egérke pedig hisszegett. A föléjük tornyosodó hatalmas cédrus titokzatosan hallgatott. Bizony, sok napja már? Sóhajtott. Történetük régen kezdődött, éppen Pitrikotty királylány lakodalmán.? Zalán Tibor mesekönyvét Keszeg Ágnes rajzai díszítik.

 

 

szaz labnak

Szávai Géza: Száz lábnak is egy a vége

 

Burgumburg mesés hely, ahol minden megtörténik, amit csak jókedvünkben elképzelhetünk ? vagy amit el sem tudunk képzelni! A Burgumburgi Vidám Könyvekben derűs történeteket, vidám meséket találsz. Nyolc éven felülieknek ajánljuk.

 

Rendezvényeink

Iratkozzon fel hírlevelünkre!catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi