Várszegi (Weimer) Csaba

varszegi csaba

Képviselő

Budapesten született 1969. április 26-án. Ahogy Várszegi György ny. mozdonyvezető nagyapa, főcserkész, és édesapja Várszegi György egykori tanácselnök, ő is megszállott Vecsésinek mondja magát, hiszen gyermekként a Felsőtelepen lakott, felnőttként pedig az Andrássy telepen él a családjával. Feleségével, Várszegi Anikóval 1996-ban kötött házasságot, aki a Budapest Bank egyik fiókját vezeti. Házasságukból két gyermek született: Csenge (1999) és Balázs (2001).

Általános iskolai tanulmányait a Petőfi Sándor Általános Iskolában kezdte, de az iskola átépítése miatt a Falusi iskolában fejezte be. Monoron a József Attila Gimnáziumban érettségizett, majd a csepeli Kossuth Lajos Szakközépiskola Ferihegyi repülőtérre kihelyezett osztályában szerezte első szakmáját, mint repülőgép navigációs elektroműszerész. A katonai szolgálat (1989-1990) után 1990 augusztusában rezervációs munkatársként a Hertz Rent a Car-nál kezdett dolgozni, amit akkor még a Főtaxi működtetett. Egy évvel később, mint ügyfélszolgálati munkatárs lépett előrébb a ranglétrán és került az Aranykéz utcai irodába. 1991 és 1993 között a munka mellett elvégezte a Gundel Károly Vendéglátóipari Szakközépiskolát. 1995-ben a Hertz, mint anyacég megvonta a névhasználati jogot a Főtaxitól és egy új, a Mercur Rent a Car Kft. nevű cégnek adta át, amelynek magyar származású, de német tulajdonosa a jól dolgozó szakembereket, köztük őt is, átvette.

A ranglétrán 1998-ban lépett ismét följebb a Ferihegyi repülőtér irodavezetőjeként, ahol 2010 tavaszáig dolgozott. 2010 óta külsős bizottsági tagként vesz részt Vecsés Város Önkormányzat mellett működő Környezetvédelmi Bizottság munkájában. Képviselőként is jelen van Vecsésen, a FIDESZ-KDNP színeiben.

A borászkodással 2009-ben először hobbiként kezdett ismerkedni. Nagyapjától, a Monoron élő néhai Babinszki Imrétől és édesapjától már gyerekként is látta a szőlővel kapcsolatos munkákat, s olykor részt is vett benne. Aztán egy családi összejövetelen ifj. Fazekas József VHZ karnagy, vecsési borbarát vette rá, hogy ne álljon üresen a szüleinél a pince. Mivel saját szőlőültetvénye a ferihegyi és a halmi szőlőskertek beépülése miatt több mint háromnegyed évszázada nincs Vecsésen senkinek, így ő és az édesapja is - a Vecsési Borbarátok Egyesületének tagjaiként - kénytelenek az adott borvidékről hazaszállítani a frissen szüretelt szőlőt, és a bort Vecsésen elkészíteni. A Borvárat vállalkozásként 2012-ben, a szülei Eötvös utcai udvarán a melléképületben nyitotta meg. A vállalkozás célja, a vecsési és környékbeli emberekkel megismertetni az ország különböző borvidékeiről származó minőségi borokat.  

(2220 Vecsés Mária u.) 1911. július 25-én született Budapesten és Vecsésen hunyt el 2001. szeptember 11-én. Híres pedagógus családból származott. Édesapja Kiss Márton tanító és édesanyja Csorba Ida tanítónő, aki Táncsics Mihály unokája volt. Gyermekkorától Vecsésen élt és ő is tanító lett. A Falusi Általános Iskolában öt évtizeden át tanított, és gyermekek ezreit nevelte tisztességre, becsületre, hazaszeretetre. Áldozatos munkáját Vecsés Nagyközség Önkormányzata 1994-ben Vecsés Díszpolgára cím adományozásával ismerte el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!



catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi