Varga Péter

varga peter

Római katolikus plébános

Varga Péter római katolikus plébános, az Irgalmas Jézus Római Katolikus Plébánia plébánosa. Varga József  és Dudás Magdolna 5. gyermekeként 1971. január 12-én született Vácott. Általános iskolait Penc községben végezte. 1989-ben Esztergomban a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnáziumban érettségizett. 1994-ben fejezte be tanulmányait a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán. 1995-ben Vácott pappá szentelték. 1994-95-ben majd 2005-06-ban Ausztriában a Bécsi Egyetem Teológiai Karán folytatott tanulmányokat.

1995-ben a Nagykátai Plébánián káplán, majd 1997-2003-ig Etes plébánosa volt, amikor 6 falu egyházi ellátása volt a feladata. 2003-05 között Érsekvadkerten volt plébános, és négy falu egyházi életét irányította. 2006-ban került Vecsésre, ahol az Andrássy-telepi Római Katolikus Plébánia plébánosa lett. 2008-tól Vecsés Ó-Plébánia plébánosi feladatait is ellátta, majd 2010-ben a váci püspök egyszerűsítette az egyházi ellátást Vecsésen. Megszüntette az Ó-Plébániát, és a város területét két egyházközségre osztotta: a vasúttól a repülőtér felé eső részek lelkésze Dr. Huszka Mihály plébános, a vasúttól Gyál felé eső településrészek lelkésze pedig Varga Péter plébános lett.

A katolikus hívek lelki megújítására, az egyházközség és Vecsés Város kis közösségeinek építésére, a szegények, rászorulók, egyedülállók segítésére, az ifjúsági misszió erősítésére, az Erzsébet téri templom és a Halmi-telepi Szent Erzsébet kápolna infrastruktúra-állapotának megőrzésére, a vecsési protestáns felekezetekkel ökumenikus együttműködésre törekszik. Lelkipásztorságára jellemző a régi hagyományok megtartása mellett az új utak és módszerek keresése. Tagja a Váci Egyházmegyei Hitoktatók Bizottságának és a Karitatív Bizottságának. A német idegen nyelvet középfokon beszélő plébános a szabad idejében szívesen foglalkozik informatikával és gyakran jár úszni.

Mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.  
Website: www.eljvele.hu   www.vecses.vaciegyhazmegye.hu   

(2220 Vecsés Mária u.) 1911. július 25-én született Budapesten és Vecsésen hunyt el 2001. szeptember 11-én. Híres pedagógus családból származott. Édesapja Kiss Márton tanító és édesanyja Csorba Ida tanítónő, aki Táncsics Mihály unokája volt. Gyermekkorától Vecsésen élt és ő is tanító lett. A Falusi Általános Iskolában öt évtizeden át tanított, és gyermekek ezreit nevelte tisztességre, becsületre, hazaszeretetre. Áldozatos munkáját Vecsés Nagyközség Önkormányzata 1994-ben Vecsés Díszpolgára cím adományozásával ismerte el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!



catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi