Varga István

varga istvan

Lakatosmester

Varga István és Rákóczi Erzsébet gyermekeként 1943-ban született Budapesten. Általános iskolai tanulmányait a Falusi Általános Iskolában végezte, majd az EVIG-ben lakatos szakmát tanult. 1971-ben iparengedélyt kért és kapott lakatos és esztergályos szakmában, amelyekben a mestervizsgát is megszerezte.

Antik bútorok vasalásait, kulcsait, fémrészeit készítette a bútorgyárak részére. Több találmánya is volt. 1974-tőI a KIOSZ helyi vezetőségének tagja volt, a fémipari szakmai osztályt vezette, és 8 évig az Adómegállapítási és Adókivetési Bizottság választott vezetője volt, majd újabb 8 évig a KIOSZ Pest megyei szervezetében is vitte ezt a funkciót. Nagy szája, harcos kiállása miatt sokat ütközött a hatóságokkal a helyi vállalkozások érdekében. Munkáját azonban elismerték, több kitüntetést kapott. A helyi alapszervezeti vezetőségi munkát a 80-as évek végén azért hagyta abba, mert nem értett egyet a székházzal kapcsolatos elképzelésekkel (eladás, bérbe adás, átalakítás módja). A Pest Megyei Adómegállapítási Bizottságban végzett tevékenysége 1990-ben a bizottság megszűnésével ért végett.

Nyugdíjasként is folytatja az iparos tevékenységet. Tevékeny közéleti ember, 22 éve vesz részt a vecsési sportegyesület munkájában, kezdetben az ökölvívó szakosztály elnöke, később a Vecsés SE választott elnöke volt. Örök elégedetlen, de soha sem volt öncélú egyéniség. A KIOSZ Pest megyei szervezete 2 alkalommal Kiváló Szervezeti Munkáért kitüntetésben részesítette. A vecsési sportért végzett munkáját 2011-ben Vecsés Város Önkormányzata Pro Urbe kitüntetés adományozásával ismerte el. Kocsis Máriával kötött házasságából két gyermek született: Andrea (1965.) és Viktor (1974) 

(2220 Vecsés Mária u.) 1911. július 25-én született Budapesten és Vecsésen hunyt el 2001. szeptember 11-én. Híres pedagógus családból származott. Édesapja Kiss Márton tanító és édesanyja Csorba Ida tanítónő, aki Táncsics Mihály unokája volt. Gyermekkorától Vecsésen élt és ő is tanító lett. A Falusi Általános Iskolában öt évtizeden át tanított, és gyermekek ezreit nevelte tisztességre, becsületre, hazaszeretetre. Áldozatos munkáját Vecsés Nagyközség Önkormányzata 1994-ben Vecsés Díszpolgára cím adományozásával ismerte el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!



catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi