Varga Viktor

varga viktor

Ökölvívó

Varga Viktor vállalkozó, ökölvívó vezetőedző 1974. május 30-án született Vecsésen. Általános iskolai tanulmányait a Halmi téri általános iskolában végezte, majd szerszámkészítő szakmát tanult.

A családi műhelyben vállalkozóként folytatja szakmai életpályáját. Kisgyermekkora óta aktív sportoló, ökölvívó volt, aki sok örömmel és sikerrel ajándékozta meg a vecsési közönséget. 1989-ben a vecsési egyesület színeiben az 51 kg-os súlycsoportban magyar bajnokságot nyert. 2002-től 2013 májusáig volt a vecsési ökölvívó szakosztály vezető edzője, 2003-ban letette az elérhető legmagasabb szintű ökölvívó bíró (AIBA) vizsgát. Edzői pályafutása alatt az eredmények a kemény munkának köszönhetően lassan beértek és a vecsési ökölvívó szakosztály soha nem látott sikereket ért el. Seres Attilával a szakosztály vezetőjével, Farkas Sándor nyugdíjas egykori magyar bajnok ökölvívóval, az ökölvívó egyesületek edzőivel, valamint az ökölvívó sport magyar vezetésével kiváló kapcsolata volt. Az ő edzői munkájának is nagy szerepe volt abban, hogy a vecsési ökölvívók a szakosztály 32 éves fennállása alatt több mint kéttucat magyar bajnokságot, számos előkelő helyezést és jó hírnevet nyertek Vecsés számára. 2012-ben különösen sikeres évet zártak, mert 12 súlycsoportban a magyar bajnokság érmeit vecsési versenyzők nyerték meg, köztük lányok is. Mindez örömmel töltötte el az edzőt és a növekvő vecsési szurkolótábort is.

A Kálmán utcai boxklubban hétfőn, szerdán, pénteken sokan kísérték figyelemmel a Varga Viktor által vezetett edzéseket, a bunyós fiúk és lányok mozgását. Sajnos 2013. május elején Varga Viktor családi okok miatt váratlan döntésre szánta magát. Tragikus halálával Vecsés városa értékes sportembert, az ifjúság nevelésében meghatározó és sikeres edzőt vesztett el.

Házasságából két gyermeke született: Viktor (2002) és Bálint  (2003), de a felesége első házasságából született kislányt is a saját gyermekeként szerette és nevelte.

(2220 Vecsés Mária u.) 1911. július 25-én született Budapesten és Vecsésen hunyt el 2001. szeptember 11-én. Híres pedagógus családból származott. Édesapja Kiss Márton tanító és édesanyja Csorba Ida tanítónő, aki Táncsics Mihály unokája volt. Gyermekkorától Vecsésen élt és ő is tanító lett. A Falusi Általános Iskolában öt évtizeden át tanított, és gyermekek ezreit nevelte tisztességre, becsületre, hazaszeretetre. Áldozatos munkáját Vecsés Nagyközség Önkormányzata 1994-ben Vecsés Díszpolgára cím adományozásával ismerte el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!



catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi