Szlahó Csaba

szlaho csaba

Polgármester

Szlahó Csaba középiskolai tanár, polgármester Budapesten született 1969. december 11-én. Édesapja, néhai Szlahó József történelem-testnevelés szakos tanár, Vecsés jeles labdarúgója, a Honismereti Kör vezetője, 1990-től Vecsés Nagyközség alpolgármestere volt. Édesanyja Polczer Margit a Petőfi téri Általános Iskola és Gimnázium tanára, később igazgató-helyettese. 

Általános iskolai tanulmányait Vecsésen, a középiskolát Budapesten a Leövey Klára Kéttannyelvű Gimnázium német tagozatán végezte. 1997-ben a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Intézet történelem szakán, 2002-ben a Budapesti Gazdasági Főiskola nemzetközi kapcsolatok szakán szerezte diplomáját. 1997-től a vecsési Petőfi Sándor Általános Iskola és Gimnázium tanára.

1998-tól önkormányzati képviselő, emellett a képviselő-testület Oktatási, Művelődési és Sportbizottságának elnöke. 2006 óta Vecsés Város polgármestere. Polgármestersége alatt a város intenzív fejlődésnek indult. Az infrastrukturális fejlesztések közül említésre méltó, hogy a szilárdburkolatú utak aránya 60%-ról 80%-ra növekedett; megújult a Gizella tér, a Rudolf-köz, az Epres, a Présház tér, a Halmy-tér, a Petőfi tér, a Kinizsi utca - Achim A. utcasarok, továbbá Vecsés MÁV Állomást mindkét oldalról P+R parkolók határolják. Városvezetői időszakára esik a Szakorvosi Rendelőintézet és az abban működő egynapos sebészet beindítása, a Tündérkert, a Tompa utcai és a Bálint Ágnes Óvoda teljes körű felújítása; továbbá a Semmelweis Bölcsőde és a Városközpont megújításának gerincét képező Művelődési Központ megépítése, valamint az azt övező Piactér tetszetős kialakítása.

A városunkban élő és a lakóparkokba költöző gyermekes családokra gondolva a város több pontján (Epres, Halmy-tér, Présház tér, Anna utca, Petőfi tér) játszóterek létesültek. A város kulturális és német nemzetiségi hagyományainak őrzése érdekében megnyitotta kapuit a Tájház, valamint a sok látogatót csalogató Bálint Ágnes Emlékház. Nagy szerepet játszott abban, hogy a Petőfi Sándor Általános Iskola és Gimnázium - 65 év után újra - a Római Katolikus Egyház fenntartásába került. Második polgármesteri ciklusára esik Vecsés járási központtá válása, amellyel a város a régió meghatározó tényezőjévé vált.

Tagja a FIDESZ-nek, emellett a Pest Megyei Labdarúgó Szövetség társadalmi elnökeként is végez közéleti munkát. 

Fazekas Ágnessel kötött házasságából két gyermekük született: Anna (2009) és Gréta (2009). Kedvenc időtöltései a teniszezés és a labdarúgás. 

(2220 Vecsés Mária u.) 1911. július 25-én született Budapesten és Vecsésen hunyt el 2001. szeptember 11-én. Híres pedagógus családból származott. Édesapja Kiss Márton tanító és édesanyja Csorba Ida tanítónő, aki Táncsics Mihály unokája volt. Gyermekkorától Vecsésen élt és ő is tanító lett. A Falusi Általános Iskolában öt évtizeden át tanított, és gyermekek ezreit nevelte tisztességre, becsületre, hazaszeretetre. Áldozatos munkáját Vecsés Nagyközség Önkormányzata 1994-ben Vecsés Díszpolgára cím adományozásával ismerte el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!



catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi