Baranyai Mátyás (ifj.)

image012

Mérnök

 
 A Baranyai Mérnökiroda Kft. ügyvezetője (2220 Vecsés, Széchenyi u. 148.). 1964. június 24-én Vecsésen született. Apja, Baranyai Mátyás a VIZÉP vecsési üzemegységében volt művezető. Említést érdemel, hogy a Hajdúságból származó Baranyi család dédapja Püspökladány főbírája volt.

 Ifj. Baranyai Mátyás az általános iskoláit 1978-ban Vecsésen fejezte be, majd 1982-ben Budapesten a Közlekedésgépészeti Szakközépiskolát végezte el. 1988-ban a Gödöllői Agrártudományi Egyetem Gépészmérnöki Karán mezőgazdasági gépészmérnök diplomát szerzett. 1988-90 között Budapesten a HÓDGÉP Vállalatnál dolgozott tervezőmérnökként, majd 1990-93 között a GÉPFET Kft. vezető tervező mérnökeként részt vett az első magyar kisautó (a puli) tervezésében.

 1993-ban alakította meg a Baranyai Mérnökirodát, ami aztán az ő vezetésével Kft-ként működött tovább. A Kft. gépeket és haszonjármű-felépítményeket tervez, gyárt és szervizel. A Kft a hazai és a nemzetközi piacon is jelen van, amely Németországban, Ausztriában, Csehországban és Romániában képviseletet működtet. Az egyszemélyes Kft folyamatosan fejleszti a vállalkozását. A Mercedes, a Volkswagen és az Iveco hazai vezérképviseleteivel és üzemeivel állnak megrendeléses munkakapcsolatban. A vállalkozó felesége és családja nagymértékben segíti a Kft. munkáját.

 Bakotai Ágnes közgazdásszal kötött házasságából két gyermekük született: Bendegúz (1993) és Laura (2002). A Baranyi család gyakran vesz részt vecsési és balatoni szervezett programokon, családi alkalmakon, s szívesen töltik idejüket a teniszpályán. Felesége a vecsési Tenisz Klub alapító tagja, vezetője, versenyeinek szervezője.

{loadposition vissza}

Iratkozzon fel hírlevelünkre!catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi