Váradi Rezső

kikicsodaprof2

Színművész

A Budai Várszínház tagja volt. Pestről Vecsésre telepedett és eredeti szakmájának és nevének alkalmazásával a Károly és Vörösmarty u. sarkán álló Tholvéth-házban megnyitotta Beck Rezső illatszerboltját. Tagja volt a Széchenyi Kultúregyesületnek. 1933-ban Ijjas Ince Béla szerzői estjén Molnár Máriával frenetikus sikert arattak a Színészek otthon című jelenetben.1934-ben Kazalicky: Harang című színművét ő rendezte és egyik főszerepet játszotta, osztatlan sikerrel.

A II. világháború után nem tért vissza Vecsésre. A ’piaci hírek’ szerint 1959-ig külföldön élt és egy droghálózatban vett részt.

(2220 Vecsés Mária u.) 1911. július 25-én született Budapesten és Vecsésen hunyt el 2001. szeptember 11-én. Híres pedagógus családból származott. Édesapja Kiss Márton tanító és édesanyja Csorba Ida tanítónő, aki Táncsics Mihály unokája volt. Gyermekkorától Vecsésen élt és ő is tanító lett. A Falusi Általános Iskolában öt évtizeden át tanított, és gyermekek ezreit nevelte tisztességre, becsületre, hazaszeretetre. Áldozatos munkáját Vecsés Nagyközség Önkormányzata 1994-ben Vecsés Díszpolgára cím adományozásával ismerte el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!



catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi