Tóth S. Tibor

toth s tibor

Szerkesztő-riporter

Tóth S. Tibor, a William's Televízió szerkesztő riportere 1955. november 5-én, Budapesten született és életének 64. évében, tragikus hirtelenséggel hunyt el 2018-ban.

1974-ben Cegléden a Kossuth Lajos Gimnáziumban érettségizett. 1976-ban Pécelen a Mezőgazdasági Szakmunkásképző Intézetben nagyállattenyésztő szakmunkás vizsgát tett. Állomásfőnök édesapja révén 1976-ban Délegyháza MÁV Állomásfőnökségen váltókezelő. 1977-ben Győrben MÁV segédtiszti tanfolyamot végez. 1978-ban vonatmenesztő-térfelvigyázó Budapest Ferencváros Rendező-pályaudvaron. 1979-ben Budapesten a Luther utcai MÁV Tisztképző és Továbbképző Intézetben a forgalmi és kereskedelmi tisztképző tanfolyamon a legjobb előmenetelű tanulóként végzett. 1980-tól Budapest Ferencváros MÁV Állomás tartalékos forgalmi szolgálattevője, és amikor már rendelkező forgalmi szolgálattevő lehetett volna, vonatbaleset érte. A klinikai halálból hozták vissza és kocsihoz kötött mozgássérült lett.

1981 óta rokkantnyugdíjas és megtanult speciálisan átalakított járművet vezetni. 1981-től a Volán tehergépjármű diszpécsere Kiskunlacházán. 1982-től Szigetszentmiklóson a Sziget Taxi taxisofőrje. 1982-ben elvégezte a JATE Újságíró Szabadegyetem újságíró kurzusát, és Gödöllőn a Mezőgazdasági Mérnök c. egyetemi lap, valamint a mozgássérültek Humanitás c. lapjának a külsős munkatársa lett. 1983-tól Dunavarsányban a TSZ élelmiszer-feldolgozó melléküzemágában üzletkötő, 1984-től magánkereskedőként a vásárokon, piacokon audiókazettákat, majd CD-ket, minőségi kegytárgyakat, bazárárut árusít.

1989-ben Magyarországon az elsők közt nyitott Taksonyban videókölcsönzőt, majd 1991-ben Dunavarsányban is. 1996-ban gázrobbanás következtében videókölcsönzőjében, égési sérülést szenvedett. 1997-ben egy ideig ismét vásározik, majd borozót működtet. 1998-99-ben Monoron a Hungária Biztosító üzletkötője és a Mozgássérültek Egyesületének egyik vezetője. 2002-től a Taurus Gumigyár, termékválogató meósa. 2003-tól a Sconto Bútorcég információsa.

2006-ban műsort készít vele a William's Televízió, és felkérik az Egymásért Rehabilitációs Magazin műsor szerkesztésére, vezetésére. A rendezvényekről, konferenciákról, mozgássérültek életéről, parasport eseményekről szóló híreket, filmeket, majd élőműsorokat is tartalmazó 10 perces műsor hetenként került adásba. 2003-tól a Gördülő Tánccsoport táncosa, 2004-től pedig fellépésszervező menedzsere is. 2007 óta a "Jókedvű Nap" Beteg Gyermekeket Támogató Társulás munkatársa és a Gördülő Tánccsoport weblap szerkesztője. Továbbra is Dunaharasztin él, de tagja és titkárhelyettese a Monori Mozgáskorlátozottak Egyesületének, vezetőségi tagja az Üllői Mozgáskorlátozottak Egyesületének, és MEOSZ küldött.

Felesége, Nagy Katalin felnőtt szakápoló. Szabadidejében a Gördülő Tánccsoportban táncolt, színházba járt, informatikával foglalkozott.

(2220 Vecsés Mária u.) 1911. július 25-én született Budapesten és Vecsésen hunyt el 2001. szeptember 11-én. Híres pedagógus családból származott. Édesapja Kiss Márton tanító és édesanyja Csorba Ida tanítónő, aki Táncsics Mihály unokája volt. Gyermekkorától Vecsésen élt és ő is tanító lett. A Falusi Általános Iskolában öt évtizeden át tanított, és gyermekek ezreit nevelte tisztességre, becsületre, hazaszeretetre. Áldozatos munkáját Vecsés Nagyközség Önkormányzata 1994-ben Vecsés Díszpolgára cím adományozásával ismerte el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!



catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi