Teszáry Ferenc (Dr.)

Teszáry Ferenc  dr

Orvos

Alsódabason született 1907. július 3-án és Budapesten hunyt el 1958. június 31-én. Orvosi diplomáját a Pázmány Péter Tudományegyetemen szerezte meg 1932-ben.

Előbb a szombathelyi kórházban, egy évig Kunszentmártonban és egy évig a pesti Vármegyeházán orvos gyakornok. 1935. november 1-től a haláláig községi orvos Vecsésen. 1942-től ő volt a vezetője a Zöldkeresztes Egészségügyi Szolgálatnak, ahol a csecsemőhalandóság leszorításában nagy érdemet szerzett. 1952. május 1-től, a bölcsőde megalakításától annak vezető orvosa. Halk szavú, megnyugtató modorú, lelkiismeretes orvos volt. Jó diagnoszta, a szívbetegségek felismerője és gyógyítója. 

(2220 Vecsés Mária u.) 1911. július 25-én született Budapesten és Vecsésen hunyt el 2001. szeptember 11-én. Híres pedagógus családból származott. Édesapja Kiss Márton tanító és édesanyja Csorba Ida tanítónő, aki Táncsics Mihály unokája volt. Gyermekkorától Vecsésen élt és ő is tanító lett. A Falusi Általános Iskolában öt évtizeden át tanított, és gyermekek ezreit nevelte tisztességre, becsületre, hazaszeretetre. Áldozatos munkáját Vecsés Nagyközség Önkormányzata 1994-ben Vecsés Díszpolgára cím adományozásával ismerte el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!



catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi