Tárnokiné Törő Krisztina

tarnokine toro krisztina

Intézményvezető

Tárnokiné Törő Krisztina gyermekklinikai szakpszichológus, a vecsési Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat intézményvezetője Dr. Törő Bálint szülész-nőgyógyász és Dr. Szentpéteri Judit ÁNTSZ orvos gyermekeként 1973. március 7-én született Budapesten. Nagyapja a SOTE egykori dékánja, anatómus kutatóorvos.

Általános iskoláit Budapesten végezte, majd 1991-ben a Kaffka Margit Gimnázium ének tagozatán érettségizett. 1996-ban az ELTE –n tanító oklevelet, majd 2000-ben Pécsett a JPTE-en okleveles pszichológus végzettséget szerzett. 2011 óta pszichológia, mesterképzésben gyakorlatvezető a Pécsi Tudományegyetemen. 2007-ben a Szegedi Tudományegyetemen szociális alap- és szakvizsgát tett. Még ugyanebben az évben a JPTE BTK Pszichológiai Intézeténél gyermekklinikai szakpszichológus végzettséget ért el. 

1999-2005 között a Fővárosi Önkormányzat Gyermekotthonában gyermekpszichológus, majd részlegvezető. 2000-2001 között a Nyírő Gyula Kórházban az Addiktológiai Osztály pszichológusa. 2003-05 között a XVIII. Ker. Egészségügyi Szolgálat Járóbeteg Ellátás Ambulancia részlegénél gyermekpszichológus. 2005-től Vecsésen a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat intézményvezetője, gyermekpszichológusa.

Rendszeresen oktat akkreditált felnőtt- és továbbképző tanfolyamokon. 2008-tól a Viasat TV-nél az Interaktív Kft. pszichológus szakértője, és az Origo c. szaklap oktatási rovatának pszichológusa. Phd disszertációját a SOTE keretein belül nyújtotta be, ahol a kutatások koordinálásában vesz részt.

Fő törekvése, hogy Vecsésen a Kistérségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatot eredményesen működtessék. Több internetes portálon rendszeresen megjelennek gyermekpszichológiai témájú cikkei, írásai.  Tárnoki Rajmunddal kötött házasságából két gyermek született: Dániel (1998) és Bianca Lili (2008)  A Vecsési Családokért Alapítvány kuratóriumának elnöke. Szabadidejében szívesen olvas, a családjával kirándul, színházba és moziba járnak.

(2220 Vecsés Mária u.) 1911. július 25-én született Budapesten és Vecsésen hunyt el 2001. szeptember 11-én. Híres pedagógus családból származott. Édesapja Kiss Márton tanító és édesanyja Csorba Ida tanítónő, aki Táncsics Mihály unokája volt. Gyermekkorától Vecsésen élt és ő is tanító lett. A Falusi Általános Iskolában öt évtizeden át tanított, és gyermekek ezreit nevelte tisztességre, becsületre, hazaszeretetre. Áldozatos munkáját Vecsés Nagyközség Önkormányzata 1994-ben Vecsés Díszpolgára cím adományozásával ismerte el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!



catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi