Szűcs Lajos (Dr.)

szucs lajos dr

Országgyűlési képviselő

Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, az országgyűlés jegyzője, Pest Megye Közgyűlésének elnöke 1964. szeptember 15-én, Budapesten született.

Kunhegyesen – az 1950-es évek végén – az erőszakos téeszesítéskor elvették a nagyszülei, szülei földjeit. Ezután Vecsésre költözött a család, ahol egy nagy közös telket vettek, melyet később megosztottak.

Általános iskolai tanulmányait 1970-1978 között a Martinovics Ignác Általános Iskolában végezte el. 1982-ben a Puskás Tivadar Híradástechnikai Szakközépiskolában érettségizett és telefonszerelő szakmai képesítést szerzett és elhelyezkedett. Munkavégzés mellett 1992-ben Egerben az Eszterházy Károly Tanárképző Főiskola levelező tagozatán közművelődés-pedagógia szakon szerezte az első, majd 1998-ban Budapesten az Államigazgatási Főiskola igazgatásszervezői levelező szakán a második diplomáját. 2008-ban az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán jogászként végzett.

1982-87 között a Magyar Postánál telefon műszerészként dolgozott. 1987-1992 között az Ócsai Művelődési Ház alkalmazásában állt, de ezen belül 1990-től már Ócsán a Polgármesteri Hivatal közművelődési és személyügyi referense, majd 1992-1998 között közművelődési főelőadója volt. Ezt követően 1998-tól a Kispesti Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat intézményvezető-helyettese, mialatt 1994-1998 között a Pest Megyei Önkormányzat mellett működő Ifjúsági és Sportbizottság tagja, 1998-tól választott megyei képviselőként a jogi bizottság tagja, és a területfejlesztési bizottság elnöke volt.

2006 óta a Pest Megyei Közgyűlés elnöke, a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke, az Országgyűlés jegyzője és az Országgyűlés Önkormányzati és Területfejlesztési Bizottságának tagja. Az Országos Polgárőr Szövetség, a Szövetség Ócsáért Faluvédő Egyesület és az Ócsai Társaskör civil szervezetek tagja, és 2011-től a Magyar Tenisz Szövetség vezetője. 

Meghatározó szerepe volt Vecsés járási központtá válásában, állami ingatlanok városunk részére történő visszaadásában, a Vecsés-Gyál-Alsónémedi összekötő út felújításának elindításában. Rendszeres résztvevője a vecsési állami ünnepségeknek.

Munkásságáért megkapta a Kopácsi Sándor Polgárőr Érdemrendet és a Gulácsért Emlékérem állami kitűntetéseket.

Jóllehet Ócsán él és a gyökerei már ott erősödnek, de továbbra is vecsésinek vallja magát, itt lakott, itt nőtt fel, itt járt iskolába, Édesanyja, rokonai, barátai, egykori osztálytársak ma is Vecsésen élnek, amelyek erős kötődést jelentenek városunkhoz. Szabó Katalin trénerrel, üzleti és karrier tanácsadóval kötött házasságából két gyermekük született: Anett (1990) és Barbara (1991). Szabadidejét horgászattal és a családjával legszívesebben a természetben tölti. 

(2220 Vecsés Mária u.) 1911. július 25-én született Budapesten és Vecsésen hunyt el 2001. szeptember 11-én. Híres pedagógus családból származott. Édesapja Kiss Márton tanító és édesanyja Csorba Ida tanítónő, aki Táncsics Mihály unokája volt. Gyermekkorától Vecsésen élt és ő is tanító lett. A Falusi Általános Iskolában öt évtizeden át tanított, és gyermekek ezreit nevelte tisztességre, becsületre, hazaszeretetre. Áldozatos munkáját Vecsés Nagyközség Önkormányzata 1994-ben Vecsés Díszpolgára cím adományozásával ismerte el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!



catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi