Szűcs Ferenc

kikicsodaprof2

Kisiparos, községi bíró

Cegléden született 1904-ben és Vecsésen hunyt el. Cegléden tanulta a szobafestő és mázoló szakmát. Végh Ferencnél szabadult fel 1925-ben.

Dolgozott Cegléden, Budapesten és Szentendrén. Segéd korában számos középület és templomfestés munkáiban vett részt. 1931 óta önálló mester. 1945-ben Vecsés község bírájának választották. A legnehezebb időben látta el ezt az akkor veszélyes feladatot. 1948-ban a kommunista hatalom lemondatta. Ezt személyes sérelemnek vette, és nem is vett részt tovább a politikai életben. Ismét a szakmája felé fordult, mivel a háború előtt is tekintélyes iparos és kitűnő mester volt. Az Ipartestület vezetőségében tagjaként végzett hasznos munkát.

(2220 Vecsés Mária u.) 1911. július 25-én született Budapesten és Vecsésen hunyt el 2001. szeptember 11-én. Híres pedagógus családból származott. Édesapja Kiss Márton tanító és édesanyja Csorba Ida tanítónő, aki Táncsics Mihály unokája volt. Gyermekkorától Vecsésen élt és ő is tanító lett. A Falusi Általános Iskolában öt évtizeden át tanított, és gyermekek ezreit nevelte tisztességre, becsületre, hazaszeretetre. Áldozatos munkáját Vecsés Nagyközség Önkormányzata 1994-ben Vecsés Díszpolgára cím adományozásával ismerte el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!



catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi