Szabó Etelka

szabo etelka

Óvodavezető

Szabó Etelka a Tündérkert Óvoda vezetője. Általános iskolai tanulmányait a Falusi Általános iskolában végezte, majd Nagykőrösön az Arany János Gimnázium és Óvónőképző Szakközépiskolában érettségizett. A vecsési Brunszvik Teréz Óvodában óvodapedagógusként kezdte szakmai pályafutását, ahol 18 évig dolgozott. Munka mellett diplomázott és szerezte meg a Közoktatás vezetői szakvizsgáját. 1999 óta vezeti az akkor még öt csoportos Halmi telepi Óvodát, ahol a jól felkészült és lelkes munkatársakkal, szülőkkel együttműködve az elmúlt években sok elképzelése és pozitív innovációs terve vált valóra. Az óvoda nevét Tündérkert Óvodára változtatták és a szülőkkel egy nagyon jól működő alapítványt (Tündérkert Alapítványt) hoztak létre. Sikeresen működtetnek tehetséggondozó projekteket   és bevezették az ÖKO program alapjait. Szelektíven gyüjtik a hulladékot, madárbarát kertet alakítottak ki, madáretetőkkel, madárodúkkal, fűszerkertet létesítettek, tanösvényekre biofarmokra szerveznek kirándulásokat, s így formálják a gyermekek természettudatos gondolkodását és tudatosítják bennük, mennyire fontos a környezetükre vigyázni, hogy kisebb ökológiai lábnyomot hagyjanak maguk után.

2010-ben EU-s pályázati és önkormányzati forrásból az egész óvoda megújult és két csoporttal kibővült. A szépen felújított  óvoda mellé egy jól felszerelt, gyepszőnyeges udvart is birtokba vehettek, amely valóban olyan, mint egy "tündérkert". 2011-ben a növekvő igények miatt két csoporttal újra bővíteni kellett az intézményt, amelyet a szomszédos Halmi-telepi Általános Iskola régi épületében valósítottak meg. Így a megújult környezetben már 270 gyermeknek tudnak helyet biztosítani. Irányításával az óvoda, a Halmi-telep legdinamikusabban fejlődő közintézménye lett. Munkáját 2001-ben a képviselő-testület Vecsés oktatásáért kitüntetéssel ismerte el.

(2220 Vecsés Mária u.) 1911. július 25-én született Budapesten és Vecsésen hunyt el 2001. szeptember 11-én. Híres pedagógus családból származott. Édesapja Kiss Márton tanító és édesanyja Csorba Ida tanítónő, aki Táncsics Mihály unokája volt. Gyermekkorától Vecsésen élt és ő is tanító lett. A Falusi Általános Iskolában öt évtizeden át tanított, és gyermekek ezreit nevelte tisztességre, becsületre, hazaszeretetre. Áldozatos munkáját Vecsés Nagyközség Önkormányzata 1994-ben Vecsés Díszpolgára cím adományozásával ismerte el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!



catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi