Schiszlerné Bakk Katalin

schiszlerne bakk k

Vezető óvónő

Hári Julianna pénzügyi előadó és Bakk Gedeon vasúti főellenőr gyermekeként 1961. július 23-án, Vecsésen született.

Általános iskolai tanulmányait Vecsésen a Petőfi téri Általános Iskolában végezte. A Than Károly Vegyipari Szakközépiskolában 1979-ben érettségizett, majd Kecskeméten az Óvónőképző Intézetben szerzett óvónő végzettségről szóló oklevelet. 1998-ban a Benedek Elek Pedagógiai Főiskolán német nemzetiségi óvodapedagógusi végzettséget szerzett. 2002-ben az ELTE Tanító és Óvónőképző Főiskolai Karán vezető-óvodapedagógusi szakvizsgát tett. Eredményesen elvégezte a Kommunikációs technikák és prezentáció, majd a Pedagógus lelki egészségvédelme és stresszkezelése c. szaktanfolyamokat is.

1979. október 1-én képesítés nélküli óvónőként kezdett dolgozni a Falusi Nemzetiségi Óvodában, ahol a képesítések megszerzése és Mérai Jánosné óvodavezető nyugdíjba vonulása után 1995-ben nevezték ki vezetőnek. Sokat tett az óvoda szakmai színvonalának emeléséért és elismertetéséért, a nemzetiségi óvodai alapítvány és a teljes óvodai infrastruktúrát korszerűsítő beruházás eredményességéért. A tantestülettel arra törekedett, hogy a gyerekek és szüleik elégedettek legyenek a gyermekintézménnyel. A Falusi Nemzetiségi Óvoda rendezte meg először Vecsésen a római katolikus egyházközséggel együttműködve a Márton napi felvonulást és a Nemzetiségi délutánt, amelyeket minden évben megismételnek.

Munkásságát Vecsés Város Önkormányzatának képviselőtestülete 1999-ben Köszönő oklevéllel és 2010-ben Elismerő oklevéllel jutalmazta.

Szabadidejében szívesen vesz részt családi és közösségi kirándulásokon, utazásokon, színházlátogatáson. Férje katonatiszt volt, ma nyugdíjas. Gyermeke, Schiszler Katalin (1985) is német nemzetiségi óvodapedagógus a Mosolyország Óvodában. 

(2220 Vecsés Mária u.) 1911. július 25-én született Budapesten és Vecsésen hunyt el 2001. szeptember 11-én. Híres pedagógus családból származott. Édesapja Kiss Márton tanító és édesanyja Csorba Ida tanítónő, aki Táncsics Mihály unokája volt. Gyermekkorától Vecsésen élt és ő is tanító lett. A Falusi Általános Iskolában öt évtizeden át tanított, és gyermekek ezreit nevelte tisztességre, becsületre, hazaszeretetre. Áldozatos munkáját Vecsés Nagyközség Önkormányzata 1994-ben Vecsés Díszpolgára cím adományozásával ismerte el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!



catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi