Sárosi László

kikicsodaprof2

Ügyvezető igazgató

1993. január 1-től a korábbi Pest Megyei Víz- és Csatornázási Vállalat (PVCSV) megszűnése és a víz- és szennyvízelvezetési szolgáltatások folyamatosságának fenntartása érdekében Gyál, Vecsés, Maglód és Mende települések önkormányzatainak együttműködésével megalakult a Gyál és Vidéke Vízügyi Kft. Sárosi László 1993. július 1-től a Kft. öttagú igazgatóságának elnökeként és ügyvezető igazgatójaként vezeti a társaságot. 2001-ben az ő koordinációjával a CCIX. Vízközmű szolgáltatásokról szóló törvény előírásait figyelembe véve 13 megyei települési önkormányzatra bővülve (Gyál, Vecsés, Maglód, Mende, Üllő, Péteri, Ecser, Dunaharaszti, Kiskunlacháza, Ócsa, Pécel, Szigethalom, Nagytarcsa) létrehozta a Dél-Pest Megyei Vízközmű Szolgáltató Zrt-t. A három diplomával rendelkező mérnök irányításával a GYÁVIV Kft. a társaság műszaki és gazdasági területein sikeres időszakot mondhat magáénak.

A Kft. megszerezte az ISO Tanúsítványt, és összehangolt minőségirányítási rendszerben végzik városunkban is a szolgáltató tevékenységüket. A társaságnak minden résztulajdonnal rendelkező településen van ügyfélszolgálati irodája. 2009 augusztusában elkészült a GYÁVIV Kft. és Vecsés Városi Önkormányzatának közös beruházásában a Károly utca és a Kossuth Lajos utca sarkán épített vecsési ügyfélszolgálati épület is, így a lakosság helyben intézheti a vízközmű szolgáltatással kapcsolatos ügyeit. A vecsési munkahelyére naponta ingázó ügyvezető igazgató Budaörsön él a családjával és egy diplomás szakember fia és egy unokája van. 

(2220 Vecsés Mária u.) 1911. július 25-én született Budapesten és Vecsésen hunyt el 2001. szeptember 11-én. Híres pedagógus családból származott. Édesapja Kiss Márton tanító és édesanyja Csorba Ida tanítónő, aki Táncsics Mihály unokája volt. Gyermekkorától Vecsésen élt és ő is tanító lett. A Falusi Általános Iskolában öt évtizeden át tanított, és gyermekek ezreit nevelte tisztességre, becsületre, hazaszeretetre. Áldozatos munkáját Vecsés Nagyközség Önkormányzata 1994-ben Vecsés Díszpolgára cím adományozásával ismerte el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!



catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi