Oláh László

olah laszlo

Önkormányzati képviselő

Budapesten született 1964. október 23-án.

Születése óta Vecsésen él. Az általános iskolai tanulmányait a 4. sz. Általános Iskolában végezte, ahol aktív kisdobos és úttörő volt. Budapesten a Petrik Lajos Vegyipari Szakközépiskolában tanult tovább, ahol 1983-ban érettségizett és vegyianyag-gyártó szakmát szerzett. Első munkahelye a Ferihegy MgTSz volt, ahol vízlágyító-kezelő beosztásban dolgozott.

1984-1986 között sorkatonai szolgálatot teljesített. Leszerelése után a Reanal Finomvegyszergyárban dolgozott. 1989-ben rövid ideig dolgozott az Igazságügy Minisztérium büntetés-végrehajtási kötelékében, majd a Budalakk Festék és Műgyantagyárban is. Ez az időszak volt, amikor a cégek és vállalatok átalakulása, felturbózott privatizációja miatt sokan és váratlanul munkahelyváltoztatásra kényszerültek, majd 1994-től ez a kiszolgáltatottság a kisember számára még tovább erősödött. 1993-tól ő is a Kőbányai Gyógyszer kozmetikai ágazatából alakult Fabulon Kft-hez került, majd 1994-től a Colgate felvásárolta a Fabulon-t és így a Colgate Magyarország Kft. dolgozója lett. 1995. szeptember óta a Richter Gedeon Nyrt kőbányai üzemében raktárkezelő.

2003-ban lépett az MSZP vecsési szervezetébe. A 2006. évi önkormányzati választáson pártlistás önkormányzati képviselő lett. 2009-ben megválasztották az MSZP vecsési elnökévé, s azóta irányítja a vecsési szervezetet. 2010-ben ismét az MSZP színeiben pártlistás képviselő lett. Az önkormányzat pénzügyi bizottságának elnökeként, a gazdasági és a szociális bizottságok tagjaként végez közéleti munkát.

1987-ben kötött házasságot Nagy Ilonával, és három gyermekük született: Nikolett (1981), Alexandra (1987) és Petronella (1990). Szabadidejében szívesen motorozik, motoros túrákon, kirándulásokon, természetjáráson, várak, várromok, történelmi helyek látogatásán vesz részt.

Évek óta szervezi Vecsésen a Mikulás napi és a Húsvéti motoros felvonulást. Egyik alapító tagja a vecsési Gördülő Csigák motoros baráti körnek. 

(2220 Vecsés Mária u.) 1911. július 25-én született Budapesten és Vecsésen hunyt el 2001. szeptember 11-én. Híres pedagógus családból származott. Édesapja Kiss Márton tanító és édesanyja Csorba Ida tanítónő, aki Táncsics Mihály unokája volt. Gyermekkorától Vecsésen élt és ő is tanító lett. A Falusi Általános Iskolában öt évtizeden át tanított, és gyermekek ezreit nevelte tisztességre, becsületre, hazaszeretetre. Áldozatos munkáját Vecsés Nagyközség Önkormányzata 1994-ben Vecsés Díszpolgára cím adományozásával ismerte el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!



catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi