Németh Gábor (Dr.)

kikicsodaprof2

Orvos

Tiszaföldváron született 1942. október 12-én és Vecsésen hunyt el 2012. október 7-én.

Általános és középiskoláit szülővárosában végezte. A Budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetemen 1967-ben szerzett diplomát. 1967. október 1-től a Karcagi Városi Kórház belgyógyászati osztályán dolgozott. 1972-ben belgyógyász-szakorvosi képesítést szerzett. 1974. április 1-től nevezte ki a vecsési tanács a Halmi telep körzeti orvosának. A Halmi telep lelkiismeretes háziorvosa volt, de belgyógyász főorvosként a helyi szakrendelőben is fogadta a betegeket.

2012 júniusában megkapta Vecsésért Életmű-díjat. A Magyar Belgyógyász Társaság tagja volt. Két gyermekük született és van egy kislány unokája, akit valósággal imádott. Sajnos a halála miatt nem sokáig játszhatott vele. Halála után a Vecsési Egészségügyi Szolgálat dolgozói az 1974-2012 között háziorvosként a vecsési embereket szolgáló, és 1989-től a szakrendelőben a betegeket belgyógyász főorvosként gyógyító szakember emlékére a szakorvosi rendelő földszintjén - Dr. Hugonnai Vilma orvosnő kerámiaszobra mellett - emléktáblát helyeztek el. Felesége, dr. Soós Margit (1950) igazságügyi orvos-szakértő, a SOTE adjunktusa.

(2220 Vecsés Mária u.) 1911. július 25-én született Budapesten és Vecsésen hunyt el 2001. szeptember 11-én. Híres pedagógus családból származott. Édesapja Kiss Márton tanító és édesanyja Csorba Ida tanítónő, aki Táncsics Mihály unokája volt. Gyermekkorától Vecsésen élt és ő is tanító lett. A Falusi Általános Iskolában öt évtizeden át tanított, és gyermekek ezreit nevelte tisztességre, becsületre, hazaszeretetre. Áldozatos munkáját Vecsés Nagyközség Önkormányzata 1994-ben Vecsés Díszpolgára cím adományozásával ismerte el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!



catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi