Neumann Mihály

kikicsodaprof2

Tanácselnök

Farnadon született 1913. január 19-én és Budapesten hunyt el 1994. szeptember 27-én.

1949. április 7-én települt át Csehszlovákiából Vecsésre. Bekapcsolódott a politikai életbe, aktívan kivette részét az akkori átalakulásból. 1950. október 22-én őt választották meg az első vecsési tanácselnöknek. Rendkívül nehéz időszakban volt vezető, amikor a tanácsrendszer politikai megszervezése, lakóházak államosítása, tagosítások, kulákkérdés, beszolgáltatások megkövetelése, munkaversenyek, békekölcsönjegyzések jellemezték a magyar életet. Megannyi hálátlan, sok buktatót rejtő feladat volt mindez.

Munkájáért több ízben kitüntették: A Haza Szolgálatáért Érdemérem és a Munkaérdemrend különböző fokozatait kapta meg. 1957-től a Hazafias Népfront járási titkáraként szervezte a társadalmi-politikai életet.

(2220 Vecsés Mária u.) 1911. július 25-én született Budapesten és Vecsésen hunyt el 2001. szeptember 11-én. Híres pedagógus családból származott. Édesapja Kiss Márton tanító és édesanyja Csorba Ida tanítónő, aki Táncsics Mihály unokája volt. Gyermekkorától Vecsésen élt és ő is tanító lett. A Falusi Általános Iskolában öt évtizeden át tanított, és gyermekek ezreit nevelte tisztességre, becsületre, hazaszeretetre. Áldozatos munkáját Vecsés Nagyközség Önkormányzata 1994-ben Vecsés Díszpolgára cím adományozásával ismerte el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!



catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi