Mitkuné Hanyecz Erzsébet

mitkune hanyecz erzsebet

Cukrászmester

Mitkuné Hanyecz Erzsébet cukrászmester, a Karamell Cukrászda (2220 Vecsés, Kinizsi u. 13.) vezetője. Hanyecz László gépkocsivezető és Tímár Erzsébet cukrászati eladó gyermekeként  1960. november 6-án született Gyomán.

1974-ben Vecsésen végezte általános iskoláit, majd 1978-ban Budapesten a Gundel Károly Szakközépiskolában cukrász szakmát szerzett és leérettségizett. Budapesten a Vörösmarty cukrászdában szerzett gyakorlatot. A szakmában híres Haraszti Béla cukrászmester tanítványa volt. 

1978-1980 között a híres Gerbeaud Cukrászdában kezdett dolgozni, majd 1981-83 között Budafok-Hároson a Cukrászati Termelőüzembe került. 1983-ban Érden Pataki János mestercukrász cukrászdájában szerzett további szakmai tapasztalatokat. 1984-től férjével, Mitku Zoltán cukrászmesterrel és szüleivel családi vállalkozásként süteményüzemet, cukrászdát működtetnek Vecsés Andrássy telepen, amit tovább bővítettek és korszerűsítettek. 1986-tól tanulókat is fogadnak gyakorlati képzésre. A Karamell Cukrászda sikeresen szerepelt az Országos Fagylalt, a Tokaji Aszú, és a Szilvás gombóc versenyeken. Az utóbbin szabadon választott, és a kötelező kategóriákban is első díjat ért el.

2001-ben édesapja, Hanyecz László munkásságát Vecsés Város Önkormányzata Elismerő oklevéllel ismerte el. 2002-ben megkapták a szakmában rangos Dobos C. József-díjat. 2013. április 13-án nagyszerű mestermunkával, igazi cukrászművészettel elkészítették a Vecsési Mesekönyv tortát, amit a Bálint Ágnes Emlékház udvarán A vecsési meseláda c. mesekönyv bemutató műsorának népes közönsége is megkóstolhatott. Hasonló módon, de még nagyobb művészí érzékkel készítette el 2013. június 4-ére a Vecsési Ipartestület 100 éves jubileumára a Skribek Pál és felesége által készített centenáriumi évkönyv asztalnyi nagyságú, hiteles mását, amit helyben felszeleteltek az ünnepség résztvevőinek.

Igényes és izletes termékeik eljutnak  az ország minden részébe. Férje több mint egy évtizede elhunyt, és 2012 októberében újabb veszteség érte a családot, mert váratlanul meghalt a köztiszteletben álló édesapa, Hanyecz Laci bácsi is. Egy gyermeke született, Nikoletta, aki sikeresen folytatja szülei cukrászmesterségét.

Tagja a Magyar Cukrásziparosok Országos Ipartestületének. Szabadidejében szívesen olvasnak és a családdal szívesen járnak színházba.

(2220 Vecsés Mária u.) 1911. július 25-én született Budapesten és Vecsésen hunyt el 2001. szeptember 11-én. Híres pedagógus családból származott. Édesapja Kiss Márton tanító és édesanyja Csorba Ida tanítónő, aki Táncsics Mihály unokája volt. Gyermekkorától Vecsésen élt és ő is tanító lett. A Falusi Általános Iskolában öt évtizeden át tanított, és gyermekek ezreit nevelte tisztességre, becsületre, hazaszeretetre. Áldozatos munkáját Vecsés Nagyközség Önkormányzata 1994-ben Vecsés Díszpolgára cím adományozásával ismerte el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!



catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi