Kövesy Attila (Dr.)

kikicsodaprof2

Állatorvos

Dr. Kövesy Attila állatorvos, a Bio-Market Kft. (2220 Vecsés, Széchenyi u. 60.) ügyvezető igazgatója, cégtulajdonosa. Kövesy József és Groll Márta gyermekeként 1956. augusztus 13-án, Budapesten született. Nagyapja, Kövesy (Steiner) István az ország nyugati határszélén Sársonyban és Féltoronyban volt jegyző, aki a feleségével Glamos Henriettával a nehéz  trianoni időkben a hazáért fontos szolgálatot tettek. Vitéz Nagybányai Horthy Miklós kormányzó a családnak ezért vitézi címet adományozott.

Általános iskolai tanulmányait Budapesten végezte és 1974-ben az ELTE Apáczai Csere János Gimnáziumában érettségizett. 1979-ben az Állatorvostudományi Egyetemen diplomát szerzett. Ezt 1992-ben felsőfokú külkereskedelmi képesítéssel egészítette ki. 1979-92-ig a Felsőbabádi Állami Gazdaság, állatorvosa volt.

1992-ben alakította meg a Bio-Market Kft-t, amelynek kezdetben mezőgazdasági tevékenység volt a fő profilja. A Felsőbabádi Állami Gazdaság vecsési kerületének kivásárlását követően, az épületek átépítésével, logisztikai és ipari park kialakításával vállalkozások tucatjai számára teremtett telephely lehetőséget. Ezzel jelentős mértékben segítették Vecsés fejlődését és adóbevételeit. Ma a társaság főként raktározási és logisztikai tevékenységet, ipari park kezelést végez.

1995-től Rákoshegyen is állatorvosi rendelő tulajdonos, de Vecsésen továbbra is végez állatgyógyászati tevékenységet. Szabadidejében szívesen vesz részt utazásokon és készít útifilmeket.

(2220 Vecsés Mária u.) 1911. július 25-én született Budapesten és Vecsésen hunyt el 2001. szeptember 11-én. Híres pedagógus családból származott. Édesapja Kiss Márton tanító és édesanyja Csorba Ida tanítónő, aki Táncsics Mihály unokája volt. Gyermekkorától Vecsésen élt és ő is tanító lett. A Falusi Általános Iskolában öt évtizeden át tanított, és gyermekek ezreit nevelte tisztességre, becsületre, hazaszeretetre. Áldozatos munkáját Vecsés Nagyközség Önkormányzata 1994-ben Vecsés Díszpolgára cím adományozásával ismerte el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!



catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi