Kortye Vilmos

kortye vilmos

A William's Televízió tulajdonosa

Kortye Vilmos rádió- és televízió műszerész, a Williams Televízió és Rádió (2220 Vecsés, Telepi út 83.) vezetője, tulajdonosa. Kortye Vilmos szerszámkészítő és Szokolyai Ildikó dada gyermekeként született 1959. február 14-én Budapesten. A családi legendárium szerint apai ágon rokona II. Rákóczi Ferenc fejedelem kuruc hadnagyának, Sőtér Ferencnek, és Laczkovich Jánosnak (1754-1795) Pest megye jakobinus  alispánjának.

Általános iskolai tanulmányait Vecsésen, a Petőfi Sándor Általános Iskolában végezte. 1977-ben a Bolyai János Híradástechnikai Szakközépiskolában rádió- és televízió műszerész szakmát szerzett, majd elvégezte a Csepy Tibor Zeneiskola gitár szakát.

1977-89 között Budapesten, majd Monoron a GELKA rádió és televízió műszerésze, s közben tényleges katonai szolgálata alatt 1978-80-ig katonai hangstúdió vezető és zenekari tag. 1989-től egyéni vállalkozó, gyermekdivatáru készítő és nagykereskedő. Feleségével megalapította  a William's ruházati márkavédjegyet, melynek a mai napig a tulajdonosa. 2001-ben megalapította feleségével a saját tulajdont képező William's Televíziót is, melynek jelenleg is vezetője. 2007-től a televízió 35 településen sugározza műsorait, a nap 24 órájában. 2006-tól közműsor-szolgáltató, 2011-től közösségi médiaszolgáltató tevékenységet folytat.

Fia, ifj. Kortye Vilmos 2012-ben elindította a William's Televízió online rádiós csatornáját, amely 24 órás képújság adás alatt hallható.

Vecsésen a Jókai Szabadtéri Színpad befedésének és felújításának egyik szervezője. 1973-ban alapította első rockzenekarát, a Dinoszaurusz Band-et, amely klasszikus rock zenét játszik. 2000-ben megalapította a Have-Rock Zenekart, amely a saját szerzeményeit szólaltatja meg.

2007-ben a Bamaco Rally-n induló két vecsési hölgy közreműködésével adományokat juttatott el az afrikai gyermekeknek.

2011-ben a Vecsés újratelepítésének 225. évfordulójára írt Fal nem épül ember nélkül c. rockopera ötletgazdája és zeneszerzője. 1998-2002 között a Vecsés Önkormányzat mellett működő Oktatási, Művelődési és Sportbizottság külsős tagja.

Pfundt Katalinnal kötött házasságából két gyermekük született: Vilmos (1981) és Katalin (1984), akik ma már a William's Televízió és Rádió stúdiójában dolgoznak műsorvezető, operatőr, riporter, vágó és szerkesztő munkakörökben.

Munkásságát 2010-ben Pest megye Média Díjával, 2013-ban Vecsésen Elismerő oklevéllel ismerték el. Megkapta az Üllői Általános Iskola Díját, az Árpád Díjat, és a Tűzoltó Egyesület Kitüntetéseit. 

Az általa alapított William's Televízió és Rádió mára a térség meghatározó médiumává nőtte ki magát.

Szabadidejét gitározással és zeneszerzéssel tölti. 

(2220 Vecsés Mária u.) 1911. július 25-én született Budapesten és Vecsésen hunyt el 2001. szeptember 11-én. Híres pedagógus családból származott. Édesapja Kiss Márton tanító és édesanyja Csorba Ida tanítónő, aki Táncsics Mihály unokája volt. Gyermekkorától Vecsésen élt és ő is tanító lett. A Falusi Általános Iskolában öt évtizeden át tanított, és gyermekek ezreit nevelte tisztességre, becsületre, hazaszeretetre. Áldozatos munkáját Vecsés Nagyközség Önkormányzata 1994-ben Vecsés Díszpolgára cím adományozásával ismerte el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!



catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi