Kalocsay Kálmán (vitéz)

kikicsodaprof2

Tisztviselő, vállalkozó


(2220 Vecsés Vörösmarty u 19). Budapesten született 1894-ben és ugyanott hunyt el 1973. januárjában. Négy középiskolát és ipariskolát végzett.

Részt vett az első világháborúban. Szakaszvezetőségig vitte, és megkapta az I.o. Ezüst Vitézségi érem, Bronz Vitézségi érem, Károly csapatkereszt és a Sebesülési érem egy sávval kitüntetéseket. Édesapja halála után a vállalkozását folytatta. Horváth Károly és Scien Rudolf társaival 1926-ban kiépítették Vecsésen az utcai közvilágítást. Később ők létesítették a strandfürdőt a teniszpályával, ahol télen korcsolyázni lehetett. 1937-től az Elektromos Művek tisztviselője volt.

(2220 Vecsés Mária u.) 1911. július 25-én született Budapesten és Vecsésen hunyt el 2001. szeptember 11-én. Híres pedagógus családból származott. Édesapja Kiss Márton tanító és édesanyja Csorba Ida tanítónő, aki Táncsics Mihály unokája volt. Gyermekkorától Vecsésen élt és ő is tanító lett. A Falusi Általános Iskolában öt évtizeden át tanított, és gyermekek ezreit nevelte tisztességre, becsületre, hazaszeretetre. Áldozatos munkáját Vecsés Nagyközség Önkormányzata 1994-ben Vecsés Díszpolgára cím adományozásával ismerte el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!



catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi