Kalász András

kikicsodaprof2

Zenész


(2220 Vecsés Batthyány u 23.) Magyarcsernyén született 1877. március 21-én és Vecsésen hunyt el 1952. november 3-án.  Zenészpályáját a katonaságnál kezdte, hegedült és trombitált. Leszerelése után Eördögh János karnagy irányításával a Postás Szimfonikus Zenekarban első hegedűs volt.  A zenekarral évekig játszott a Városligeti Fényes cirkuszban is.

A postásoktól ment nyugdíjba 1944-ben, több évtizedes szolgálat után. 1945-1950-ig a Vecsési Szalonzenekar első hegedűse volt. Hasznos és bölcs tanácsaival, abszolút kottaolvasásával, több évtizedes rutinjával nagymértékben segítette a vecsési amatőr muzsikusok munkáját és a szalonzenekar fejlődését. 

(2220 Vecsés Mária u.) 1911. július 25-én született Budapesten és Vecsésen hunyt el 2001. szeptember 11-én. Híres pedagógus családból származott. Édesapja Kiss Márton tanító és édesanyja Csorba Ida tanítónő, aki Táncsics Mihály unokája volt. Gyermekkorától Vecsésen élt és ő is tanító lett. A Falusi Általános Iskolában öt évtizeden át tanított, és gyermekek ezreit nevelte tisztességre, becsületre, hazaszeretetre. Áldozatos munkáját Vecsés Nagyközség Önkormányzata 1994-ben Vecsés Díszpolgára cím adományozásával ismerte el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi