Jeszencsák Edit (Dr.)

jeszencsak edit

Jogász

(2220 Vecsés Károly u. 7.) Pécsett született 1944. december 2-án. 

Jogi tanulmányait Budapesten, az ELTE-n végezte. 1978 júniusában doktori diplomát szerzett, majd a gyakorlati évek után letette a bírói, ügyészi, ügyvédi, jogtanácsosi és közigazgatási szakvizsgákat is.

Érettségi után felvételi vizsgát tett a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán, de a sikeres vizsga ellenére tanulmányait megszakította, mivel férjhez ment, és 1965-ben iker lányoknak adott életet. Ekkor Komlón élt, és a gyermekek születéséig egy rendelőintézetben dolgozott írnokként. 1967-ben a családdal Vecsésre költözött. A Gáz-és Olajszállító Vállalatnál helyezkedett el, ahol pénzügyi előadó volt, majd 1971-ben fiúgyermeke született.

1974-ben Vecsés Nagyközségi  Tanács igazgatási osztályán szabálysértési és birtokháborítási főelőadóként dolgozott, majd 1977-1991 között a Végrehajtó Bizottság titkára, és a Szakigazgatási Szerv vezetője volt. 1991-től az APEH Igazgatósága Ellenőrzési Főosztályán jogtanácsos, majd 1995-től ügyvédként  tevékenykedett a Budapesti Ügyvédi Kamara, és a Pest Megyei Ügyvédi Kamara tagjaként. Jelenleg is Vecsésen él. Ügyvédi tevékenységét 2011-ben megszüntette.

A munkája a hobbija is; elvégzett egy kínai spirituális iskolát, és csikung gyakorlatot vezet, amely az öngyógyítás, gyógyítás és szellemi fejlődés elősegítését szolgálja. Hszü Ming-tang kínai nagymesternél szerzett engedély birtokában gyógyítói tevékenységet folytat, s így a szenvedélyének, a testi-lelki-szellemi gyógyításnak és fejlődésnek hódol. Aktív tagja a budapesti székhelyű Problem Prevention Holdingnak (PPH), amely közösség a Kárpát-medence magyarságának felemelkedéséért dolgozik, az emberek biztonságos és kiegyensúlyozott életének megteremtéséért úgy anyagi, mint szellemi szinten. 

(2220 Vecsés Mária u.) 1911. július 25-én született Budapesten és Vecsésen hunyt el 2001. szeptember 11-én. Híres pedagógus családból származott. Édesapja Kiss Márton tanító és édesanyja Csorba Ida tanítónő, aki Táncsics Mihály unokája volt. Gyermekkorától Vecsésen élt és ő is tanító lett. A Falusi Általános Iskolában öt évtizeden át tanított, és gyermekek ezreit nevelte tisztességre, becsületre, hazaszeretetre. Áldozatos munkáját Vecsés Nagyközség Önkormányzata 1994-ben Vecsés Díszpolgára cím adományozásával ismerte el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!



catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi