Hrahovina András

hrahovina andras

Zenész

(2220 Vecsés Eötvös u. 3/b). 1974. április 2-án született Budapesten Horváth Ildikó és Hrahovina Lajos előadóművész gyermekeként.

Általános iskolai tanulmányait 1988-ban Vecsésen a Petőfi Sándor Általános Iskolában fejezte be, majd a Steinmetz Miklós Gimnáziumban érettségizett. A Lakitelki Népfőiskola Móricz Zsigmond Újságíró Iskolájában újságíró végzettséget szerzett. 1997-2001 között a Magyar Posta kézbesítője volt Vecsésen. 2006-től 2009-ig a Human Rent Európa Csoportnál adminisztrátor.

1989 óta a Harag Fiai (Sacc Perkb) Zenekar énekese. 300-nál is több rock-koncert és fellépés áll mögötte. Énekesként fellépett Gyergyószárhegyen a Dinoszaurusz Band gárdájával és a Vecsés újratelepítésének 225. évfordulójára írt Fal nem épül ember nélkül c. rockoperában.

Rahó becenevén tagja a Vecsési Amatőr Színtársulatnak, rövidebb nevén a WAT-nak, és a G. Ferenczy Hanna Irodalmi Körnek. Verseket, cikkeket rendszeresen publikál a Vecsési Egy-S-Más, a Vecsési Tájékoztató, a Vecsési Kalendárium és a Magyar Demokrata c. kiadványokban.

Szabadidejében szívesen zenél, rockzenét hallgat, olvas vagy kirándul. 

(2220 Vecsés Mária u.) 1911. július 25-én született Budapesten és Vecsésen hunyt el 2001. szeptember 11-én. Híres pedagógus családból származott. Édesapja Kiss Márton tanító és édesanyja Csorba Ida tanítónő, aki Táncsics Mihály unokája volt. Gyermekkorától Vecsésen élt és ő is tanító lett. A Falusi Általános Iskolában öt évtizeden át tanított, és gyermekek ezreit nevelte tisztességre, becsületre, hazaszeretetre. Áldozatos munkáját Vecsés Nagyközség Önkormányzata 1994-ben Vecsés Díszpolgára cím adományozásával ismerte el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!



catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi