Holló Zoltán

kikicsodaprof2

Minisztériumi tisztviselő

Sokáig Vecsésen lakott. Innen járt be a Vallás és Közoktatási Minisztériumba, ahol dolgozott. Beosztásánál fogva sokat segített Vecsés oktatási intézményeinek fejlesztésében, így a felsőtelepi tornaterem építésében, a falusi kultúrház állami támogatásában és a sport fellendítésében. Az ő közbenjárására kapta meg a község Halmy Józseftől, díjmentesen a jelenlegi sportpálya területét.

Elnöke volt a VSE majd a VSC Sportegyesületnek. Az Országos Testnevelési Tanács gazdasági vezetője volt. Ilyen minőségében részt vett az 1934. évi párizsi, az 1935. évi budapesti főiskolai világbajnokságon, és az 1936. évi berlini olimpián. Több olimpiai bajnokot hívott meg Vecsésre sportbemutatóra.

(2220 Vecsés Mária u.) 1911. július 25-én született Budapesten és Vecsésen hunyt el 2001. szeptember 11-én. Híres pedagógus családból származott. Édesapja Kiss Márton tanító és édesanyja Csorba Ida tanítónő, aki Táncsics Mihály unokája volt. Gyermekkorától Vecsésen élt és ő is tanító lett. A Falusi Általános Iskolában öt évtizeden át tanított, és gyermekek ezreit nevelte tisztességre, becsületre, hazaszeretetre. Áldozatos munkáját Vecsés Nagyközség Önkormányzata 1994-ben Vecsés Díszpolgára cím adományozásával ismerte el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!



catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi