Hatlaczky Ferenc (id.)

kikicsodaprof2

Üzemvezető


(2220 Vecsés Kisfaludy u. 6.) Budapesten született 1908-ban és ugyanott hunyt el 1981-ben. Műbútorasztalos mester volt és saját műhelyében gyártotta a bútorokat. Az államosítások után többedmagával megalakította a BUMASZ szövetkezetet, amelynek a művezetője, technikusa, végül üzemvezetője lett.

Az üzemben férfikart szervezett, mely évekig sikeresen működött. Vecsésen tevékenyen részt vett a társadalmi-kulturális életben. Sokáig tagja majd elnöke volt a Vecsési Dalkörnek, később a Vegyeskarnak.

(2220 Vecsés Mária u.) 1911. július 25-én született Budapesten és Vecsésen hunyt el 2001. szeptember 11-én. Híres pedagógus családból származott. Édesapja Kiss Márton tanító és édesanyja Csorba Ida tanítónő, aki Táncsics Mihály unokája volt. Gyermekkorától Vecsésen élt és ő is tanító lett. A Falusi Általános Iskolában öt évtizeden át tanított, és gyermekek ezreit nevelte tisztességre, becsületre, hazaszeretetre. Áldozatos munkáját Vecsés Nagyközség Önkormányzata 1994-ben Vecsés Díszpolgára cím adományozásával ismerte el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Joomla Extensions powered by Joobi