Sárdi Krisztina Anna

sardi krisztina

Iskolaigazgató


Sárdi Krisztina Anna tanító, iskolaigazgató (2220 Vecsés, Fő út 90-92) Sárdi János és Solti Anna gyermekeként 1965. március 9-én, Budapesten született. Általános iskoláit Vecsésen végezte. 1983-ban Budapesten a Steimetz Miklós Gimnáziumban érettségizett, majd 1986-ban a Budapesti Tanítóképző Főiskolán tanítói diplomát és 2009-ben a Szegedi Tudományegyetemen közoktatás-vezető végzettséget szerzett. Ezt 2012-ben a Nyugat-Magyarország egyetemen pedagógiatanári egyetemi végzettséggel egészítette ki.

1986-ban tanítóként kezdett dolgozni a vecsési Falusi Általános Iskolában (ma Grassalkovich Antal Német Nemzetiségi és Kétnyelvű Általános Iskola), amely azután vette fel a Dorfschule Wetschesch nevet is. 2006-ban megbízott igazgatóként, 2007-től pedig kinevezett igazgatóként az intézmény vezetője lett. Tevékeny részt vállalt abból, hogy 2008-tól az intézményben – 2011-től Grassalkovich Antal Német Nemzetiségi és Kétnyelvű Általános Iskola - Anton Grassalkovich Grundschule Wetschesch - a tanítás magyar és német nyelven folyik. Az iskolaigazgató asszony a legmesszebbmenőkig biztosítja a lehetőségeket a helyi német nemzetiségi hagyományok ápolásához és a képzési színvonal erősítéséhez.

2002-ben önkormányzati képviselőnek választották és tagja volt a Városi Önkormányzat Oktatási és Szociális Bizottságának. 2006-tól a Pénzügyi Bizottság külsős tagja és a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökhelyettese, majd a 2010-től kezdődő ciklusban az Oktatási Bizottság tagja. A Káposztafeszt szervezőbizottságának a kezdetektől aktív tagja. Gyuráki Miklós vállalkozóval kötött házasságából két gyermekük született: Roland (1989) és Viktor (1992) 

2006-ban Vecsés Város Önkormányzata az oktatásban eltöltött 20 éves munkáért elismerésben részesítette, 2012-ben pedig munkásságáért Köszönő oklevelet kapott. Tagja a Vecsési Lokálpatrióta Egyesületnek és a Kulturverein civil szervezeteknek. Szabadidejében szívesen kertészkedik és olvas.

(2220 Vecsés Mária u.) 1911. július 25-én született Budapesten és Vecsésen hunyt el 2001. szeptember 11-én. Híres pedagógus családból származott. Édesapja Kiss Márton tanító és édesanyja Csorba Ida tanítónő, aki Táncsics Mihály unokája volt. Gyermekkorától Vecsésen élt és ő is tanító lett. A Falusi Általános Iskolában öt évtizeden át tanított, és gyermekek ezreit nevelte tisztességre, becsületre, hazaszeretetre. Áldozatos munkáját Vecsés Nagyközség Önkormányzata 1994-ben Vecsés Díszpolgára cím adományozásával ismerte el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!



catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi