Geringer János

kikicsodaprof2

Sportvezető


Vecsésen született 1922. szeptember 22-én és itt is hunyt el 1984. május 14-én. Budapesten dolgozott és vecsési pályafutását sportolóként kezdte. Rövid ideig futballozott, majd 1950-től a nagypályás kézilabda csapat kapuját védte. Annak a csapatnak, mely oly sok sikert és szép eredményt ért el. Az aktív játéktól való visszavonulása után haláláig a sportegyesület elnökségének tagja, nyolc éven át elnöke volt.

Aktív tagja, segítője, és szereplője volt a Jókai kultúrcsoportnak is. Részt vett a szabadtéri színpad építési munkáiban. Budapesten egy nagyüzem osztályvezetője volt, amikor 1958-ban megválasztották a Vecsési tanács VB-titkárának, és 1967-ig látta el ezt a feladatot.

(2220 Vecsés Mária u.) 1911. július 25-én született Budapesten és Vecsésen hunyt el 2001. szeptember 11-én. Híres pedagógus családból származott. Édesapja Kiss Márton tanító és édesanyja Csorba Ida tanítónő, aki Táncsics Mihály unokája volt. Gyermekkorától Vecsésen élt és ő is tanító lett. A Falusi Általános Iskolában öt évtizeden át tanított, és gyermekek ezreit nevelte tisztességre, becsületre, hazaszeretetre. Áldozatos munkáját Vecsés Nagyközség Önkormányzata 1994-ben Vecsés Díszpolgára cím adományozásával ismerte el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi