Dobrovitz Mihály

kikicsodaprof2

Ügyvezető


Ügyvezető igazgató (2220 Vecsés, Fő út 28).

Dobrovitz Ferenc géplakatos és Magda Klára szövőnő gyermekeként Budapesten, 1952. júl. 26-án született.  Általános iskoláit Vecsésen végezte. 1966-69-ig a MÜM 205. sz. Szakmunkásképző Intézetben általános lakatos szakmát szerzett és Vecsésen a Vegyesipari KTSZ-ben kezdett lakatosként dolgozni, amelyből kialakult a  Ferroelektronika Ipari Kft. 

1971-től előbb az olajpumpa gyártó csoport, majd a présműhely csoportvezetője. A többszörös Kiváló Dolgozó címmel kitűntetett mester jó gyakorlati érzékének és szakmai tudásának eredményeként a műszerész műhely csoportvezetője, majd 1991-től részlegvezető lett. 1997-től a Ferroelektronika Ipari Kft. vezetője és 2002 óta ügyvezetője. A Ferroelektrika az ő irányításával a mágnesszelepek, épületgépészeti csőszelepek, egyedi szelepek gyártásában, forgalmazásában meghatározó szereplője volt a hazai és nemzetközi piacnak. Tagja volt az  OKISZ-nak. 

Pintér Évával kötött házasságából három gyermek született: Andrea (1977), Péter (1979), Éva (1986).  Szabadidejében szívesen foglalkozott barkácsolással, a családi otthon komfortosításával, gyermekeivel. 

(2220 Vecsés Mária u.) 1911. július 25-én született Budapesten és Vecsésen hunyt el 2001. szeptember 11-én. Híres pedagógus családból származott. Édesapja Kiss Márton tanító és édesanyja Csorba Ida tanítónő, aki Táncsics Mihály unokája volt. Gyermekkorától Vecsésen élt és ő is tanító lett. A Falusi Általános Iskolában öt évtizeden át tanított, és gyermekek ezreit nevelte tisztességre, becsületre, hazaszeretetre. Áldozatos munkáját Vecsés Nagyközség Önkormányzata 1994-ben Vecsés Díszpolgára cím adományozásával ismerte el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!



catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi