Csík Józsefné

csik jozsefne

Iskolaigazgató

Német nyelvtanár, iskolaigazgató.  Holló Sándor és Lesták Ilona  gyermekeként Üllőn 1947. október 1-én született.

Általános iskoláit Üllőn végezte, majd 1966-ban Budapesten a Leövey Klára Gimnáziumban érettségizett. 1968-1973 között az ELTE BTK, TTK-on német - földrajz szakos tanári diplomát szerzett, 1973-ban az egykori NDK-ban kötelező nyelvgyakorlaton vett részt. 1983-ban elvégezte az ELTE közoktatás-vezető szakát. 1973-77 között az Országos Szakipari Vállalatnál német tolmácsként dolgozott, majd 1977-től Vecsésen, a Petőfi S. Általános Iskolában (2220 Vecsés, Petőfi tér 1.) német nyelvtanár, 1988-tól igazgató. 1999-től az ő irányításával az intézmény profilját bővítették, és ettől Petőfi Sándor Általános Iskola és Gimnáziumként működött tovább. 1980-1983 között az iskolában működő szakszervezet titkára volt. 1990-től a helyi önkormányzat oktatási bizottságának külsős tagja.

1990-től a Német Testvérvárosi Kapcsolati Bizottság tagja és 1978-80 között a József Attila Művelődési Házban német nyelvtanfolyamot vezetett. Rheinstetten városával a testvérvárosi kapcsolat kiépítésének helyi kezdeményezője, elmélyítője, kulturális csereprogramok szervezője, miközben az általa irányított iskola oktatási színvonalát is tovább emelte, a tanulók száma folyamatosan nőtt, és számos tanulójuk jutott be a felsőoktatási intézmények szakjaira. Az ő igazgatósága alatt kiemelt szerepet kapott az iskolában az idegen nyelv és az informatika oktatása, valamint a szoftverüzemeltető képzés. Jó kapcsolatokat ápolt Vecsés város minden vallási felekezetével és biztosította a hitoktatás feltételeit. A 2012. szeptember 1-től létrejött Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnáziumnak is ő az igazgatója. Munkásságát az Oktatási Minisztérium többször dicsérettel, a Róder Imre Alapítvány Kuratóriuma 1996-ban Róder Imre díjjal, Vecsés Önkormányzata 1998-ban Elismerő oklevéllel, 2013-ban Életmű dijjal ismerte el.

Férje Csík József testnevelő tanár, gerelyhajító, többszörös magyar bajnok, Európa Kupa győztes, olimpikon. Házasságukból egy gyermek született, Noémi (1974, jogász)  Kedvenc időtöltése az utazás, olvasás, a színház és hangverseny látogatás.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!



catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi