Bükk László

bukk l

Polgármester

Nyugalmazott polgármester, vízellátási és csatornázási üzemmérnök.  Bükk József, műszaki előadó és Erdős Erzsébet tisztviselő gyermekeként 1941. február 16-án született Budapesten.

Általános iskoláit a fővárosban végezte, majd a  Könyves Kálmán Gimnáziumban érettségizett. 1959-ben felvételt nyert az Egri Római Katolikus Teológiai Főiskolára, majd 1964-ben elvégezte a Budapesti Hittudományi Akadémiát és pappá szentelték. 1964-70 között Nógrádbercelen, Vácott, Hódmezővásárhelyen és Vecsésen volt katolikus lelkész és hitoktató.

1974-78 között a BME Vízgazdálkodási Kar Bajai Főiskoláján vízellátási és csatornázási üzemmérnök diplomát szerzett. 1971-ben az Irodagép és Finommechanikai Vállalatnál segédmunkás volt. 1971-93 között a Pest Megyei Víz- és Csatornamű Vállalat Vízellátási Szolgáltatási Osztályán dolgozott ügyintézőként illetve mérnökként, majd osztályvezető-helyettesként. 1993-98 között a Vecsés, Gyál és Vidéke Vízügyi Kft-ben Vecsés vízellátása és szennyvízelvezető rendszerének felügyeletét és fejlesztését irányította. Megkapta a Vízügy kiváló dolgozója kitűntetést.

1998-ban, majd 2002-ben Vecsés Nagyközség polgármesterének választották. Az ő polgármestersége alatt Vecsés 2001-ben városi rangot kapott. Nagy szerepet vállalt a német Rheinstetten és a székelyföldi Gyergyószárhegy városokkal a testvérvárosi kapcsolatok ápolásában és elmélyítésében, a kulturális csereprogramok előmozdításában. Az ő időszaka alatt váltak általánossá Vecsésen a városrészenként, általában az iskolák udvarán, a várossá válás emléknapján szervezett ünnepségek, a Vecsési Tavaszi Fesztivál rendezvény sorozat, és számos közösségerősítő rendezvény.

1971-ben Vecsésen Bányász Ritával házasságot kötött és házasságukból négy gyermek született: László (1972), Kinga (1974), Rita (1975), Dániel (1978). Tagja a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarának és a FIDESZ-nek. 2010-ben Vecsés díszpolgárává választották. Az immár nyugdíjas polgármester sokat olvas, szereti a természetjárást, családjával és katolikus csoportokkal szívesen kirándulnak, operát és zenét hallgatnak.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!



catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi