Brunner Ferenc

kikicsodaprof2

Vállalkozó

(2220 Vecsés István u. 14.) 1945. február 24-én.  Vecsésen született. Általános iskolái tanulmányait Vecsésen az 1. sz. Általános Iskolában, a szakmai tanulmányait pedig Budapesten végezte. Gépipari szakmát tanult.

1982-től önálló kisiparos, családi vállalkozó, a Brunner Fémmegmunkáló Gépipari Üzem, majd Kft. tulajdonosa, ügyvezetője. A világhírű svéd SKF cég számára is gyártott csapágyházakat, a Voest Alpin osztrák cég számára vasúti sínmegmunkáló és váltóberendezéseket, de gyártott hengerfejeket, hajtóműveket, kondicionáló termi berendezéseket, sporteszközöket, mozdonyalkatrészeket, gázturbina járókereket, a Borsodsi Ércelőkészítő Műveknek csőgyártó berendezéseket, és alkatrészeket a Dunaferr Rt.-nek és a Székesfehérvári Könnyűfémműveknek is.

1985-ben az akkori jogszabályi korlátozások ellenére, MüM engedéllyel már 12 szakembert foglalkoztatott. Az 1200 négyzetméter alapterületű műhely-csarnokába az 1990-es évek közepén CNC esztergákat, megmunkáló központokat telepített, és a műhely gyártósorain sajátos minőségbiztosítási rendszert működtetett. Ezt később CNC plazma és lángvágó berendezésekkel, CNC lemezollóval, hajlító berendezésekkel, az anyagelőkészítést korszerűsítő acélszemcse szóró és festőkabinnal bővítették. A Brunner Kft. készítette az új Nemzeti Színház teljes felső gépészeti berendezését. A Brunner cég műhelye országos mestervizsga helyszínné vált az esztergályos szakmában, s az ügyvezető a kamarai esztergályos mestervizsga bizottság elnökeként máig is végez közéleti munkát. A Brunner Kft. piaci versenyképesség javító törekvéseinek is jelentős szerepe volt abban, hogy a vecsési műhelyből hárman mestervizsgát tettek.

1990-től Vecsés Nagyközség önkormányzati képviselője, majd 1994-től német nemzetiségi önkormányzati képviselő. 1995. március 1-től a Német Országos Önkormányzat választmányi tagja. Kezdeményezésére és támogatásával épült fel a helyi telefonközpont, megteremtve a hálózat bővítésének lehetőségét is. A Fúvószenekari Alapítvány egyik alapítója és rendszeres támogatója. A Brunner Fémmegmunkáló Kft. a hazai és EU-s pályázatokon is eredményesen szerepelt, és több vecsési embernek ad kereseti lehetőséget. 1984-1991 között a KIOSZ vecsési szervezetének elnöke volt.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!



catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi