Kiállítás-Dobos Rózsa

2020. 03. 02-31. | képalbum
Aquarell festmények

 

 

Dobos Rózsa
Aquarell festmények
Megnyitó: 2020. március 02. 16:00
Kiállítás 2020.03.02-03.31.

 

Ami elmúlt:
Mosonmagyaróváron születtem, 1944-ben. Édesanyám tánctanár volt, Édesapám szeretett zenélni és élete végéig ügyesen rajzolgatott. Így aztán 15 éves koromig a szabadidőm főként rajzolással, táncolással, zenéléssel telt. Rajzszakkör az iskolában és magánórák grafikus-művésznél, népitánc, társastánc és balett, ráadásként zongoraórák. Szép volt, jó volt. Mérnök lettem. A rajzolás körzővel-vonalzóval történt, amit szerettem csinálni, de közben hiányoztak a színek és a szabad formák. Tetszett a munkám, de tudtam, hogy még egyszer újrakezdem a rajzolást. Rajzoláshoz használt eszközeimet megőriztem.

Ami most van:
Tevékeny dolgozói időszakom után tényleg újra kezdtem a rajzolást. Először egyedül, aztán 2003-tól a vecsési festőcsoport tagjaként szedtem elő régi eszközeimet és a régen tanultak emlékeit. A régi rajzeszközök persze már régen elfogytak, de a régen tanultak egy jelentős része előkerült. Egyre jobban élveztem a rajzolást, festést. A csoport tanáraiban jó tanítókra, a tagok – festőtársaim - között jó társaságra találtam. Az évenkénti közös kiállítások, más településeken történő bemutatkozások jó alkalmat jelentettek a fejlődésünk felmérésére. Szabadidőm jelentős része újból rajzolással-festéssel telik. Szeretetben élek férjemmel, nagy családommal. Unokáim kifogyhatatlan alkalmat és témát adnak az újabb képekhez. A kirándulások, téli-nyári tájak hangulata is gyakran elvarázsol – ami persze újabb képek megalkotásához vezet.
Főként akvarell technikával dolgozom, de a tus- és a krétarajz is a kedvenceim közé tartozik. De akármilyen is a technika, csak sikerüljön alkotás közben valamit belül megtalálni. És akkor talán az alkotás nézői a képen valamit kívülről is megéreznek….

 

 

dobosrozsa plakat