Alattyányi István

alattyanyi

Önkormányzati képviselő

 
 Alattyányi István repülőtéri utas-biztonsági szakember, önkormányzati képviselő (2220 Vecsés, Vörösmarty u. 16.)

 Alattyányi István Márton, és Karizs Mária gyermekeként 1974. január 13-án, Budapesten született. Szülei 1970-ben Jász-Nagykun-Szolnok megyéből költöztek Vecsésre.

 A Halmi Telepi Általános Iskolában 1988-ban fejezte be alapfokú tanulmányait. Két évig Tatán az Eötvös József Gimnáziumban tanult és a Nógrádi Sándor Honvéd Kollégium lakója volt. 1994-ben Budapesten a Petrik Lajos Vegyipari Szakközépiskolában érettségizett és általános vegyésztechnikus végzettséget szerzett. 1995-1998 között a Phylaxia-Sanofi Oltóanyag-termelő Központnál dolgozott, s közben sorkatonai szolgálatot teljesített. 1998-1999-ben két évig a Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Rt. alkalmazottja, majd 1999-2001 között a Dreher Sörgyárak Zrt. dolgozója volt. 2001 óta dolgozik a Budapest Ferihegy Airport utas-biztonsági osztályán.

 1998-ban a FIDESZ-KDNP színeiben választották meg Vecsésen a 10. sz., majd 2010-ben a 8. számú választókörzetben, a Halmi telepen önkormányzati képviselőnek. Így már a negyedik ciklusban folyamatosan a képviselőtestület tagja. Jelenleg a gazdasági bizottság elnökeként, az oktatási és a sport bizottságok, valamint a Polgárőrség és a Vecsés Közrendjéért és Közbiztonságáért Közalapítvány kuratóriumi tagjaként is végez közéleti munkát.

 Büszke a négy ciklus alatt a választókörzetében és Vecsésen megvalósult útépítésekre, szennyvízátemelő korszerűsítésére, intézményi fejlesztésekre, terek, játszóterek, parkok kialakítására, az új kulturális központ megépítésére, a vecsési térfigyelő rendszer kiépítésére, a szakorvosi rendelő és a piactér felújítására, amelyben az ő munkája is megtestesül. A családja, barátai, ismerősei és a közéleti munkájából fakadó napi teendők mind-mind Vecséshez, a Halmi telephez kötik, jóllehet már a Felsőtelepen él a családjával. Szűcs Kinga vegyésztechnikussal kötött házasságából két fiuk született: Zsombor (1999) és Botond (2001). Szabadidejében szívesen olvas főként történelmi és politikai kiadványokat, vagy a haverokkal és a fiaival együtt szurkolnak Vecsés foci és kézilabda csapatainak, s olykor a fiúk kedvéért ő is játszik egy-egy futball meccset velük.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi