Író-olvasó találkozó

2018. október 2. | KÉPALBUM
Gyermekeknek szóló találkozó

Könyvtárunk idén is csatlakozik az Informatikai és Könyvtári Szövetség által támogatott, több mint egy évtizedes múltra visszatekintő programsorozatához, az Országos Könyvtári Napokhoz.

Idén Darvasi László író lesz vendégünk.

15:00-tól gyermekíróként várja a fiatalabb korosztályt: 

Darvasi László író, költő, drámaíró 1962-ben született Törökszentmiklóson. A Juhász Gyula Tanárképző Főiskola magyar–történelem szakán diplomázott. Dolgozott tanárként, majd szerkesztőként és rovatvezetőként helyezkedett el. 1993-tól az Élet és Irodalom főmunkatársa.
Darvasi írásművészete emberi tévelygésekkel, kudarcokkal és örömökkel teli, egyszerre hétköznapi és különös alakok sorát vonultatja fel.
Felnőtteknek szóló regényei mellett több gyeremekkönyvnek is alkotója. 2002-től megírta a Trapiti-mesekönyveket: Egy szép napon fura kis manócska bukkan fel Kavicsváron, nem tudja, honnan és miért jött, csak azt, hogy Bánatos Olivértől, a magányos és szomorkás festőtől kell segítséget kérnie. Ő Trapiti. De ki tudja, mi az a Trapiti? És ki tudja, ki az a Trapiti? A történet mese a szeretet és a trapitizés erejéről.

2002-ben a Trapitival, 2014-ben pedig A 3 emeletes mesekönyv című könyvével nyerte el Az Év Gyermekkönyve-díjat.

Ő maga a mesékről azt nyilatkozta: „ha a meséket nem vesszük komolyan, az életünk annyit sem ér, mint egy kidurrantott papírzacskó.”

konyvtári napok plakát

Rendezvényeink

Iratkozzon fel hírlevelünkre!



catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi