Író-olvasó találkozó

2018. október 2. | KÉPALBUM
Vendégünk: Darvasi László

Könyvtárunk idén is csatlakozik az Informatikai és Könyvtári Szövetség által támogatott, több mint egy évtizedes múltra visszatekintő programsorozatához, az Országos Könyvtári Napokhoz.

Idén Darvasi László író lesz vendégünk.

Darvasi László író, költő, drámaíró 1962-ben született Törökszentmiklóson. A Juhász Gyula Tanárképző Főiskola magyar–történelem szakán diplomázott. Dolgozott tanárként, majd szerkesztőként és rovatvezetőként helyezkedett el. 1993-tól az Élet és Irodalom főmunkatársa. 

Darvasi írásművészete emberi tévelygésekkel, kudarcokkal és örömökkel teli, egyszerre hétköznapi és különös alakok sorát vonultatja fel. Novelláiban, tárcáiban, regényeiben egyaránt érvényre jut mondatainak szépsége és fájdalma, mindenek feletti igazsága. Elemi erejű, artisztikus, egzisztenciális színezetű elbeszélői vágya az életet történetté, a történetet életté változtatja. Írói világa finom szövésű, áttetsző mese.

Az író számos elismerésben részesült eddigi pályafutása alatt, többek között: Krúdy Gyula-díj, Alföld-díj, József Attila-díj, Pro Literatura-díj, Az Év Gyermekkönyve-díj, a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje, Füst Milán-díj, Mészöly Miklós-díj, a Magyar Köztársaság Babérkoszorúja díj.

Szeretettel várunk mindne érdeklődőt a találkozóra!

konyvtári napok plakát

Rendezvényeink

Iratkozzon fel hírlevelünkre!



catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi