Népmese Napja

2012 Szeptember 30.
Népmese napja a könyvtárban

Ezen a napon ünneplejük népmeséinket, mesemondóinkat, mesegyűjtőinket, az egész magyarság mesekincseit.

A nap célja, hogy a könyvtárosok, az óvónők, a pedagógusok és a mesével foglalkozó szakemberek, valamint a meseszerető gyerekek és felnőttek ezen a napon megkülönböztetett tisztelettel forduljanak mind a magyar, mind más népek meséi felé.

Könyvtárunk 2012 szeptember 29-én a gyermekkönyvtár udvarán rendezte meg a népmese napját. Egész napos programmal vártuk a gyerekeket. Szép időnk volt, az udvaron a gyerekek szabadon mozoghattak, a szülők beszélgethettek.

10 órától Pavella Krisztina bemutatta népi hangszereit, együtt énekelt, játszott a gyerekekkel. A hangszereket a gyerekek is kipróbálhatták, rögtönzött zenekar is alakult.

Meixner Veronika és Varsa Mátyás nagy sikerrel játszotta el a Kőleves című népmese dramatizált változatát. Közben a bográcsban főtt a kőleves, amit a gyerekek és felnőttek nagy élvezettel fogyasztottak el. A gyerekek csak a követ hiányolták, de biztosítottuk őket, hogy az íze belefőtt. Mesét olvasott Dominek Tünde, Szabolcsi Hubertné.

Szlahó Csaba polgármester úr is részt vett rendezvényünkön és ? A rátóti csikótojás? című meséjével nagy sikert aratott a gyerekek körében.

A gyerek egész nap kézműveskedhettek, festettek, rajzoltak, rongybabát készítettek.

Vidám, szép nap volt.